Αιγύπτιοι φανατικοί ισλαμιστές πίσω από τη ρουκέτα στο Ισραηλ

Οργάνωση τζιχαντιστών ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτα Grad εναντίον του Ισραήλ από το Σινά τη χθεσινή νύκτα, σε αντίποινα για πρόσφατη αεροπορική επιδρομή την οποία αποδίδει στο Ισραήλ.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Συμβούλιο της Σούρα των Μουτζαχεντίν αναφέρεται ότι οι μαχητές της εκτόξευσαν ρουκέτα Grad εναντίον του Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα ως «ταχεία απάντηση στο τελευταίο έγκλημα των Εβραίων, μη επανδρωμένο αεροσκάφος των οποίων βομβάρδισε το Σινά σκοτώνοντας τέσσερις μουτζαχεντίν» την περασμένη Παρασκευή.

Άλλη οργάνωση τζιχαντιστών, η Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντες, η

οποία δηλώνει προσκείμενη στην Αλ Κάιντα και αναλαμβάνει συστηματικά την ευθύνη για επιθέσεις κατά του Ισραήλ, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η επιδρομή πραγματοποιήθηκε από μη επανδρωμένο ισραηλινό αεροσκάφος «σε συντονισμό με τον αιγυπτιακό στρατό». Ωστόσο, τα επίσημα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο για επιχείρηση του αιγυπτιακού στρατού.

Η οργάνωση Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντες ανακοίνωσε τότε ότι θα ενισχύσει την εκστρατεία εκτόξευσης ρουκετών κατά του Ισραήλ από την περιοχή της Σινά.

Η Αίγυπτος, η οποία είναι βυθισμένη σε σοβαρή πολιτική κρίση, ανέπτυξε τον Ιούλιο επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στη χερσόνησο του Σινά για να αντιμετωπίσει τη δραστηριότητα ένοπλων ισλαμικών οργανώσεων που, χρησιμοποιώντας την περιοχή ως βάση έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους εναντίον των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας μετά την καθαίρεση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό στις 3 Ιουλίου.

Ο αιγυπτιακός στρατός έχει ανακοινώσει ότι από τις 3 Ιουλίου έχει σκοτώσει 70 «τρομοκράτες» στη χερσόνησο του Σινά.

Keywords
Τυχαία Θέματα