Ξεσπά ο Άκης στην δίκη: Θα μιλήσω, θα βγουν όλα, θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι

12:58 9/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Αιχμές για τους πολιτικούς που τον διαδέχθηκαν στο υπουργείο Άμυνας άφησε σε κατ΄ιδίαν συζήτηση με τους δημοσιογράφους, στο διάλειμμα της δίκης του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, εκδήλωσε την πρόθεσή του να μιλήσει «για όλα». Όπως ανέφερε: «Εδώ πρέπει να έρθουν όλοι. Να υπάρξει έλεγχος, εξεταστική επιτροπή για το σύνολο των μελών του ΚΥΣΕΑ

και των υπουργών που ήταν μετά υπουργοί μέχρι τέλους. Δεν θέλουν να ανοίξουν το θέμα. Το σκάνδαλο που υπάρχει στη Βουλή ποιο είναι; Έφεραν μία συγκεκριμένη σύμβαση. Η σύμβαση για τον Σκαραμαγκά όπου η ελληνική κυβέρνηση και το ΚΥΣΕΑ συμφωνούν και αναθέτουν το συγκεκριμένο έργο στα ναυπηγεία, σε συμπαραγωγή με τους Γερμανούς. Αυτό είναι το ζητούμενο. Εδώ και πολύ καιρό κάνουν όλοι γύρω- γύρω και ψάχνουν είτε δίωξη για δωροδοκία δικιά μου είτε για ξέπλυμα είτε ξέρω γω τι. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη συνέχειας της σύμβασης που ακυρώθηκε στην πράξη. Αυτό είναι το μέγιστο πρόβλημα. Η μεγαλύτερη ζημία του ελληνικού δημοσίου είναι αυτό. Ποιοι είναι υπόλογοι, γιατί αυτό το πράγμα δεν έγινε; Αυτοί που δεν ήθελαν να ανοίξει το θέμα πριν από τόσο καιρό στη Βουλή. Δυστυχώς όμως τώρα θα ανοίξουν όλα γιατί μόνο η αλήθεια βοηθάει σε αυτή την κατάσταση».

Το παρασκήνιο

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος εμφανίστηκε στο δικαστήριο σκεπτικός και προβληματισμένος. Η σύζυγος του ζήτησε από τον πρώην υπουργό πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες να ζητήσει από τις αρχές να της αλλάξουν θέση και να μην κάθεται στην πρώτη σειρά των κατηγορουμένων.

Το ζεύγος Τσοχατζόπουλου μάλιστα είχε και σύντομο διάλογο με τους δημοσιογράφους, όπου κατήγγειλαν ότι οι αρμόδιοι των φυλακών δεν τους επέτρεψαν να συνομιλήσουν τηλεφωνικά στη διάρκεια των εορτών του Πάσχα.

Ζητούν την απόρριψη των ενστάσεων οι εισαγγελείς

Την απόρριψη σειράς ενστάσεων της υπεράσπισης ζήτησαν από το δικαστήριο οι εισαγγελείς στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων 18 κατηγορούμενων για την υπόθεση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η Γεωργία Αδηλίνη ζήτησε την απόρριψη της ένστασης για εξάλειψη του αξιόποινου, υποστηρίζοντας ότι η αποσβεστική προθεσμία της Βουλής είναι ταυτόσημη με αυτή της παραγραφής.

Συνεπώς, σύμφωνα με το νέο νόμο του 2008 για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, τα αδικήματα που έχουν υποπέσει σε παραγραφή όπως πχ αυτό της δωροδοκίας, δεν συμπαρασύρουν στην παραγραφή και το αδίκημα του ξεπλύματος.

“Άκουσα με προσοχή τον κ. συνήγορο να κάνει λόγο για περιρέουσα ατμόσφαιρα. Βεβαίως ζούμε όλοι την οικονομική κρίση και την κρίση των θεσμών. Είναι επίσης γεγονός ότι υπάρχει αίτημα για τιμωρία όσων έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά και εδώ είναι η διαφωνία μου, μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η αναστήλωση των θεσμών γίνεται μόνο μέσα από την προστασία τους. Γι’ αυτό σε ο,τι αφορά την δικαστική λειτουργία εμείς είμαστε προσηλωμένοι στους νόμους και το Σύνταγμα. Δεν αναζητοούμε εξιλαστήρια θύματα. Είμαστε εδώ για να φυλάμε Θερμοπύλες. Δεν θα επιτρέψουμε παράπλευρες απώλειες. Είμαστε εδώ για να τιμωρηθούν οι ένοχοι και όχι οι αθώοι”, είπε η κα Αδηλίνη.

Από την μεριά του, ο εισαγγελέας κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι “ο εισαγγελέας έχει κλειστά τα ώτα στις περιρέουσες ατμόσφαιρες, υπάρχει μόνο η διαδικασία και ό,τι προκύψει από αυτή” και συμπλήρωσε ότι “όσον αφορά την κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ, η σύναψη των συμβάσεων και οι αποφάσεις δεν είναι το κρίσιμο ζήτημα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα