Αλ Κάιντα: «Σκοτώστε κι άλλους Αμερικανούς»!

Η «προσβλητική ταινία είναι ένα νέο κεφάλαιο στις σταυροφορίες κατά του Ισλάμ», διακηρύσσει η οργάνωση ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή.

«Όποιος συναντά Αμερικανούς πρεσβευτές ή απεσταλμένους, πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των Λίβυων του Ομάρ αλ-Μουχτάρ (φυσιογνωμία της λιβυκής αντίστασης απέναντι στους Ιταλούς αποικιοκράτες), οι οποίοι σκότωσαν τον Αμερικανό πρεσβευτή. Οι επιθέσεις προς τους αμερικανικούς στόχους είναι θρησκευτικό καθήκον και υποχρέωση των μουσουλμάνων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αλ Κάιντα όπου

επίσης τονίζεται πως «το φιλμ που προβλήθηκε στην Αμερική και το οποίο προσβάλλει τον Προφήτη μας Μωάμεθ, αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης σταυροφορίας κατά του Ισλάμ. Το επεισόδιο αυτό είναι τόσο σοβαρό ώστε θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλοι οι πόροι του έθνους για να εκδιωχθούν οι πρεσβείες των ΗΠΑ από τη μουσουλμανική γη».

Η οργάνωση καλεί τους πιστούς μουσουλμάνους να κάψουν όλες τις αμερικανικές πρεσβείες και να δολοφονήσουν Αμερικανούς διπλωμάτες.

Θορυβημένοι από την ανακοίνωση και τα επεισόδια οι Αμερικανοί αναπτύσσουν δυνάμεις σε 18 περίπου σημεία του ισλαμικού κόσμου, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Λίον Πανέτα.«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στην περίπτωση διαδηλώσεων, οι οποίες θα προσλάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις», δήλωσε ο Πανέτα στην επιθεώρηση Foreign Policy.

«Έρχεται η ώρα της Δικαιοσύνης για όσους κάνουν κακό στους Αμερικανούς» διαμήνυσε με τη σειρά του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και ζήτησε να επανεξεταστούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας σε όλες τις πρεσβείες των ΗΠΑ παγκοσμίως.

Ο πρόεδρος ήταν συναισθηματικά φορτισμένος καθώς λίγες ώρες νωρίτερα είχε παραστεί στην άφιξη του πολεμικού αεροσκάφους που μετέφερε τις σωρούς του πρέσβη Κρίστοφερ Στίβενς και των τριών διπλωματών συνεργατών του που βρήκαν τραγικό θάνατο (δια λιντσαρίσματος) στις εξεγέρσεις των μουσουλμάνων στη Λιβύη κατά της επίμαχης ταινίας που προσβάλει τον Μωάμεθ.

Keywords
Τυχαία Θέματα