Αλλάζει το σύστημα στον ΕΟΠΥΥ μετά τις καταγγελίες ασθενών για «επιλεκτικά» ραντεβού

Το αλαλούμ στον ΕΟΠΥΥ με τα ραντεβού για ιατρικές επισκέψεις φαίνεται όπως όλα δείχνουν ότι σταδιακά φτάνει στο τέλος του, αφού η διοίκηση του Οργανισμού σχεδιάζει νέο μηχανισμό που θα βοηθήσει σε τεράστιο βαθμό τους ασφαλισμένους.

Το νέο σχέδιο κλεισίματος των ραντεβού με τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ θα στοχεύει στη μείωση της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων αλλά και στον έλεγχο των γιατρών.

Κι όλα αυτά

μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες ασφαλισμένων που έκαναν λόγο για εξάντληση σε… χρόνο - ρεκόρ των ραντεβού για ιατρικές επισκέψεις, ακόμη και σε περιοχές που υπάρχει επαρκής αριθμός γιατρών ανά ειδικότητα.

Την δυσλειτουργία του συστήματος των ραντεβού επισήμανε και η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, όπου σύμφωνα με τους εκπροσώπους της, το μηνιαίο πλαφόν των ιατρικών επισκέψεων «κλείνει» μέσα στις πρώτες δέκα ημέρες του μήνα, κάτι που αποδίδεται κυρίως στην αυξημένη ζήτηση για συνταγογράφηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού, κ. Δημήτρη Κοντό, «ο ΕΟΠΥΥ θα διαχειρίζεται μέρος του αριθμού των ιατρικών επισκέψεων στους συμβεβλημένους γιατρούς, ενδεχομένως τις 100 ανά μήνα, ώστε περισσότεροι ασφαλισμένοι να έχουν πρόσβαση μέσω του ασφαλιστικού τους φορέα σε γιατρό». Αυτό που εκκρεμεί είναι εάν τα ραντεβού θα διατίθενται απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ μέσω του δικού του τηλεφωνικού κέντρου ή μέσω των συνεργαζόμενων τηλεφωνικών εταιριών.

Keywords
Τυχαία Θέματα