Ανατινάξαν ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο για να πετύχουν την εισαγγελέα της υπόθεσης Βλαστού

Σε βομβιστική ενέργεια οφείλεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε πολυκατοικία σε κεντρικό σημείο της Λάρισας, στην οποία διαμένει εισαγγελέας η οποία είχε χειριστεί υπόθεση γνωστού κακοποιού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελέας, που την ώρα της έκρηξης δεν ήταν στο οίκημα, βρίσκεται εκτός Λαρίσης, αλλά εντός των ορίων του νομού και έχει ήδη αποσταλεί

αστυνομική προστασία.

Στο μεταξύ, έχει γίνει και προσαγωγή ενός 39χρονου ο οποίος εθεάθη στην περιοχή, λίγο μετά την έκρηξη, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία. Στο σημείο, το οποίο είναι αποκλεισμένο, βρίσκονται άνδρες της Σήμανσης και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι παρουσία εισαγγελέα ερευνούν τον χώρο.

Στην περιοχή, η εικόνα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς σε ακτίνα 80 μέτρων έχουν σπάσει τζαμαρίες παρακείμενων καταστημάτων, έχουν υποστεί ζημιές αυτοκίνητα, ενώ περίοικοι αναφέρουν ότι και σε πολλά διαμερισμάτα, υπάρχουν σοβαρές ζημιές.

1 από 12 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Συγκεκριμένα, στις 4.10 ακούστηκε ένας έκκοφαντικός θόρυβος στην συμβολή των οδών Υψηλάντου και Μανδηλαρά, στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου. Οι κάτοικοι τρομοκρατημένοι βγήκαν στους δρόμους όπου και αντίκρισαν τις ζημιές στα καταστήματα πολυκατοικίες και αυτοκίνητα της εκεί περιοχής.

Όπως αποδείχθηκε μέχρι στιγμής, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε υπόγειο πολυκατοικίας όπου και διαμένει η εισαγγελέας που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση απόπειρας απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων.

Η εν λόγω εισαγγελέας βέβαια, απουσίαζε σε διακοπές κατά την ώρα της έκρηξης ενώ ήδη έχει αποσταλεί αστυνομική προστασία καθώς βρίσκεται εντός των ορίων του νομού. Σύμφωνα με την αστυνομία ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί αποτελούνταν από περίπου 5 κιλά δυναμίτιδα.

Στο σημείο της έκρηξης δίπλα σε εσωτερικό υποσταθμό της ΔΕΗ έσπευσαν αμέσως ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που απέκλεισαν την περιοχή και άρχισαν τις έρευνες στο χώρο της κατεστραμμένης εισόδου και στο υπόγειο της πολυκατοικίας.

Η αστυνομία έδωσε εντολή αρχικά σε συνεργεία της ΔΕΗ και της εταιρείας φυσικού αερίου για έρευνα πιθανής σύνδεσης της έκρηξης με κάποιο δίκτυο κοινής ωφέλειας. Φαίνεται όμως ότι η έρευνα οδήγησε προς την έρευνα έκρηξης εκρηκτικού μηχανισμού. Στην περιοχή η οποία είχε αποκλειστεί αμέσως από την αστυνομία έσπευσαν πυροτεχνουργοί της Ελληνικής Αστυνομίας και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής για να συγκεντρώσουν υλικό. Ερευνώνται πιθανές κάμερες ασφαλείας από τα γύρω καταστήματα ή από την πολυκατοικία.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματίας, οι πρώτες εικόνες της έκρηξης είναι σοκαριστικές. Ζημιές ακτίνας 80 μέτρων «φέρνουν άσχημες μνήμες». Τοίχοι στην πολυκατοικία κατέρρευσαν, σπασμένες τζαμαρίες στα καταστήματα και τα σπίτια ολόκληρης της περιοχής, κατεστραμένα κουφώματα και αυτοκίνητα από τις γύρω πολυκατοικίες με τους συγκεντρωμένους κατοίκους να προσπαθούν να καταλάβουν τι είχε συμβεί, ενώ σε λίγα μόλις λεπτά της ώρας εκκενώθηκε και η πολυκατοικία στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη, η οποία κρίθηκε ακατάλληλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα