Ανατροπή στην Βοστόνη – Τσετσένοι οι βομβιστές – Άγρια καταδίωξη σε εξέλιξη

Τσετσενικής καταγωγής είναι τελικά οι ύποπτοι για την βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, μία πληροφορία που ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα που ήθελε τους βομβιστές να είναι Αμερικανός και Ινδός αντόστοιχα.

Τα ονόματα που κυκλοφορούσαν μέχρι τώρα ήταν αυτά του Μάικ Μουλουγκέτα (Mike Mulugeta) και του Σάνιλ Τράιπαθ (Sunil Tripath). Τελικά απεδείχθη πως πρόκειται για δύο αδέρφια που ήταν εδώ και έναν χρόνο στις ΗΠΑ. Αυτός που επιβίωσε από την καταδίωξη μάλιστα είχε λάβει και υποτροφία το 2011 από το Πανεπιστήμιο

του Κέμπριτζ. Ο νεκρός ύποπτος είναι ο Tamerlan Tsarnaev, 26 ετών (αυτός με το μαύρο καπέλο στις φωτογραφίες) και ο καταζητούμενος ο Dzhokhar A. Tsarnaev, 19.

Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι του Γουότερτάουν όπου και βρίσκεται ο ένας από τους βομβιστές της Βοστόνης και προσπαθεί να διαφύγει από την Αστυνομία.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο καταζητούμενος στέλνει απειλητικά μηνύματα στους Αστυνομικούς λέγοντας πως δεν θα αφήσει κανέναν ζωντανό και θα τους σκοτώσει όπως σκότωσαν τον αδερφό του.

Μαζί με τον συνεργό του από τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) επιχείρησαν να αποφύγουν τον εντοπισμό τους ωστόσο ο ένας δεν το πέτυχε και εντοπίστηκε και σκοτώθηκε από τα πυρά της Αστυνομίας. Οι δύο ύποπτοι κατά την καταδίωξη έριξαν εκρηκτικά και πυροβόλησαν εν ψυχρώ έναν αστυνομικό τον οποίον και σκότωσαν.

Τώρα η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή θυμίζει κάτι από θρίλερ αλλά και ταινία δράσης μαζί. Ο νεαρός, σύμφωνα με την αστυνομία, κυκλοφορεί στους δρόμους, πάνοπλος και επικίνδυνος.

Οι εκκλήσεις των αρχών προς τους κατοίκους στην Γουότερτάουν είναι δραματικές. «Πιστεύουμε ότι είναι τρομοκράτης, πιστεύουμε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που ήρθε εδώ για να σκοτώσει», σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία ζήτησε από τους κατοίκους της πόλης «να παραμείνουν μακριά από τα παράθυρα» των σπιτιών τους και «να μην ανοίγουν την πόρτα τους».

Αυτοί είναι οι δύο ύποπτοι, ο νεαρός στα δεξιά με το μαύρο καπέλο είναι και αυτός που σκοτώθηκε μετά από τρην συμπλοκή με την αστυνομία

Μάλιστα η αστυνομία στέλνει συνεχώς λεωφορεία προκειμένου να εκκενωθεί από κατοίκους η περιοχή καθώς φοβούνται μήπως η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι αποφασίστηκε σήμερα (επτά ώρες πίσω από την Ελλάδα) να μην κυκλοφορήσουν μέσα μαζικής μεταφοράς σε ολόκληρη τη Βοστόνη. Επίσης για λόγους ασφαλείας, κλειστό θα μείνει το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Χαώδεις σκηνές καταδίωξης εκτυλίχθηκαν στην περιοχή του Κέμπριτζ και του Γουότερτάουν κατά τη διάρκεια της νύκτας, μετά τον φόνο αστυνομικού στην πανεπιστημιούπολη του MIT και την κλοπή αυτοκινήτου που ακολούθησε. Τελικά η Αστυνομία συνέδεσε τις δύο υποθέσεις λέγοντας πως οι ύποπτοι είναι αυτοί που σκότωσαν τον άτυχο αστυνομικό.

Όπως εξήγησε ο ειδικός πράκτορας και επικεφαλής των ερευνών του FBI, Ρίτσαρντ Ντελόριε ο δεύτερος ύποπτος θεωρείται ότι είναι αυτός, που τοποθέτησε την τσάντα με τα εκρηκτικά που εξερράγη στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου. Όπως είπε, οι δύο ύποπτοι «φαίνεται να πηγαίνουν μαζί στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου». Οι φωτογραφίες τους έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του FBI και οι αρχές εργάζονται για να βελτιώσουν την μάλλον κακή ποιότητα των φωτογραφιών.

Ενημέρωση

Η Αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι των υπόπτων και συνέλαβε έναν άνδρα ο οποίος φέρεται να είναι και συνεργός των δραστών.

Ο πατέρας των βομβιστών δήλωσε πως τα παιδιά του ήταν αξιόλογοι φοιτητές ενώ τον 19χρονο καταζητούμενο τον χαρακτήρισε «άγγελο»

Keywords
Τυχαία Θέματα