Άντε να δούμε τι θα φέρουν τα… ζάρια

Μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές και η κρίση του δικομματισμού συνεχίζεται. Έστω κι αν οι Σαμαράς και Βενιζέλος μας λένε ότι έχουν αλλάξει.

Το τροπάριο των πολιτικών συντακτών διαχρονικό ενόψει εκλογών: Ισχυρίζονται ότι οι ψηφοφόροι (του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) θα επιστρέψουν στο μαντρί. Αν  όχι σε ποσοστό

75%, τουλάχιστον το 50% και κάτι, θα δαγκώσει το ψηφαλάκι και θα το ρίξει στα ίδια κόμματα που πάνω από τρεις δεκαετίες διαφεντεύουν την Ελλάδα. Δεν το πιστεύω.

Ειδικά όταν είδα στο Πήλιο (που δεν έχει ούτε πρόβλημα με τους μετανάστες, ούτε το έχει αγγίξει η κρίση όσο άλλα μέρη), να μου λένε οι άνθρωποι γκαζωμένοι ότι θα ψηφίσουν… Χρυσή Αυγή και Πάνο Καμμένο, ομολογώ ότι την άκουσα για τα καλά. Ναι, ήταν θυμωμένοι οι άνθρωποι και δεν θα αλλάξουν μέσα σε ένα μήνα. Τα γκάλοπ πια δίνουν μετά βίας ένα ποσοστό 40% στα δύο μεγάλα κόμματα και στα κανάλια όλοι ασχολούνται με την κρίση που περνάει ο δικομματισμός. Αν με ρωτάτε προσωπικά, τίποτα δεν θα αλλάξει τις επόμενες μέρες και όσο γκαστρωμένη κι αν είναι η κάλπη, βλέπουμε πια τι θα βγάλει. Όσο κι αν το παλεύουν με νύχια και με δόντια Σαμαράς και Βενιζέλος να μας πείσουν ότι άλλαξαν.

Από την άλλη, βέβαια, δεν μπορώ να πω ότι δεν εγκυμονεί κινδύνους το νέο πολιτικό σκηνικό. Σε κάθε σοβαρή χώρα συνήθως δύο μεγάλοι σχηματισμοί μονοπωλούν την εξουσία για να υπάρχει μια σταθερότητα –η δεξιά που τα μαζεύει και τραβάζει τα γκέμια και η κεντροαριστερά που μοιράζει το κοινωνικό πλεόνασμα. Εδώ, ρίχνουμε καινούρια ζάρια και δεν ξέρουμε τι θα φέρουν τα κόκκαλα.

Θα μου πεις, όμως, έτσι και αλλιώς στην Ελλάδα οι πολιτικές έννοιες είχαν ανατραπεί.  Τι ΠΑΣΟΚ, τι ΝΔ, ένα και το αυτό ήταν για χρόνια. Μας φέσωσαν, μας έκλεψαν μέχρι τα μπούνια, και ο κόσμος είναι πεπεισμένος για αυτό. Δεν υπάρχει κανένα πασόκος που να μην ξέρει ότι το κόμμα του έφταιγε για τα περισσότερα δεινά της χώρας, όπως δεν υπάρχει και κανείς ψηφοφόρος της ΝΔ, που δεν κατάλαβαν ότι ο Κώστας Καραμανλής τα έκανε μπουρδέλο.

Προσωπικά, τις τελευταίες μέρες μιλώντας με πολλούς ανθρώπους ανακάλυψα ένα νέο κόμμα, το οποίο μου φάνηκε πολύ συμπαθητικό χωρίς να το γνωρίζω καλά. Λέγεται «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ». Μπήκα στο site για να χαζέψω περισσότερο και τους βρήκα αρκετά ενδιαφέροντες ως πολιτική άποψη ενώ μου άρεσε και το χαμηλό προφίλ τους. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά.

Διαφορετικά υπάρχουν και άλλες επιλογές. Εγώ έχω τρελαθεί –με την καλή έννοια- και το κόμμα της θύρας 13 και τον άλλον που μιλάει για ξαναχτίσιμο του πραγματικού ΚΚΕ. Δεν θα τους ψηφίσω, όμως. Είναι λίγο αργά να γίνω Παναθηναϊκός -παρότι συνυποφέρω αυτή την εποχή- ενώ από την άλλη μεριά μία η Αλέκα που είπε ότι η Βόρεια Κορέα είναι δημοκρατία, μία αυτός ο τύπος, δεν λέει την εποχή του iPhone να ξαναθυμηθούμε τον Ζαχαριάδη και τον Στάλιν.  Sorry, αυτό δεν θα το αντέξω.

Διαβάστε ακόμα:

* Τι συγκέντρωση; Κωμωδία!

* Τι μας είπε ο Καραμανλής;

* Μια μεγάλη συγκέντρωση (μμμ)…

* Η ορολογία των εκλογών

Keywords
Τυχαία Θέματα