Αντίκρυσε τον πόνο – Συγκλονιστικές φωτογραφίες τοξικομανών από το Δημήτρη Μπούρα

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες του Δημήτρη Μπούρα εκτίθενται σε έκθεση και έρχονται να μας δείξουν μέσω της εικόνας, με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο την αβοήθητη καθημερινότητα των τοξικομανών.

Η ζωή και η προσπάθεια απεξάρτησης ενός τοξικομανή είναι ένα θέμα που πάντα έθελγε δημοσιογραφικά, αλλά σπανίως υπήρχε πραγματική ανθρωπιστική βοήθεια.

Πριν από δύο περίπου εβδομάδες και χθες (5/11) ο Πέτρος Κωστόπουλος φιλοξένησε περιπτώσεις ανθρώπων που έδειχναν να έχουν βάλει από κάτω την εξάρτηση και είδαμε μια πιο θετική πλευρά του θέματος.

Το εξαιρετικό

πρότζεκτ του Δημήτρη Μπούρα έρχεται να υπενθυμίσει και την άλλη πλευρά του νομίσματος, που είναι η πλειοψηφία. Οι φωτογραφίες είναι κοντινές και δείχνουν το θάρρος του φωτογράφου, αλλά και την οπτική του γωνία, η οποία είναι ρεαλιστική. Μέσω της απόστασης προσπαθεί να φέρει τους πάντες κοντά για να δουν, να νιώσουν όλοι το πώς είναι να είσαι εξαρτημένος.

Οι ναρκομανείς, πρόσωπα χαμένα που κοιτάνε με προσήλωση και λαχτάρα την ένεση του θανάτου. Στη συνέχεια καταρρέει το νευρικό τους σύστημα και πέφτουν κάτω. Δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται. Αν κάποιος τους μιλήσει θα του πούνε ότι δεν θέλουν να συμβαίνει αυτό στη ζωή τους και ότι η ουρά στον ΟΚΑΝΑ είναι τεράστια και ήδη έχουν κάνει αίτηση.

Οι λήψεις είναι σκληρές και πολλοί αποστρέφουν το βλέμμα, αλλά είναι η αλήθεια. Αυτό συμβαίνει και αποτυπώνεται στα φωτογραφικά καρέ.

Η έκθεση των φωτογραφιών θα πραγματοποιηθεί στη Στοά Αλαμάνη (περιοχή Βαλαωρίτου) στην Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσει από την Τετάρτη 6 έως την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και χορηγός είναι η μπύρα Μύθος. Όσοι ενδιαφέρονται να δουν και άλλες δουλειές του Δημήτρη Μπούρα μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική του σελίδα. 1 από 46 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα