Αντιμέτωπη με τους Φαήλους της- Το κρεσέντο Κρανιδιώτη αναδεικνύει πάλι τους «σκελετούς στην ντουλάπα» της ΝΔ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φαήλος Κρανιδιώτης προκαλεί στη ΝΔ. Ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στη Β’ Πειραιά και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Κρανιδιώτης ανήκει στη σκληρή δεξιά πτέρυγα της ΝΔ, κάτι το οποίο δεν είναι μυστικό.

Ο τρόπος όμως που εκφράστηκε, αναφερόμενος στον σύντροφο του ηθοποιού Μηνά Χατζησάββα, Κώστα Φαλελάκη, ήταν για πολλούς η σταγόνα που

ξεχείλισε το ποτήρι. Για άλλους, βέβαια, ήταν ο κλασικός Φαήλος. Όπως και να έχει, ο τρόπος του πολιτεύεσθαι του κ. Κρανιδιώτη βγάζει για άλλη μια φορά στην επιφάνεια τις εσωτερικές αντιφάσεις της ΝΔ, οι οποίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες ενόψει και της επόμενης μέρας του κόμματος.

Γράφει ο Γιώργος Ευγενίδης

«Μεγάλος ηθοποιός ο Χατζησάββας. Τον έχω δει στο θέατρο κι όποτε έβλεπα στην τηλεόραση πως συμμετέχει σε σειρά, ήταν κίνητρο να τη δω. Τώρα γιατί πρέπει να φάμε στη μάπα την αξύριστη «χήρα» του; Άμα ο εκλιπών ήθελε να μιλήσει για όλα αυτά, θα το είχε κάνει», έγραφε στον λογαριασμό του στο facebook το βράδυ της Τετάρτης ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Ήταν ακόμα ένα σχόλιο του οξύθυμου δικηγόρου και πολιτευτή της ΝΔ, παλαιού πολιτικού φιλου του Αντώνη Σαμαρά, που προκάλεσε ορυμαγδό αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν και εντός της ΝΔ δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία.

Πάντως, ο κ. Κρανιδιώτης επέμεινε και προσπάθησε να υπερασπιστεί εαυτόν, οξύνοντας ακόμα περισσότερο τα πνεύματα. Εμφανιζόμενος ως υπερασπιστής της επιλογής του Μηνά Χατζησάββα να μην εκδηλώσει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και στρεφόμενος εναντίον του συντρόφου του που τις «δημοσιοποίησε», ο κ. Κρανιδιώτης προσπάθησε να διασκεδάσει τις αρχικές εντυπώσεις, αλλά δεν συγκρατήθηκε για πολύ και ξέσπασε εκ νέου. «Himmel Gott, επληροφορηθην πως αγανάκτησε και με έβρισε ο Αντύπας Καρίπογλου.

Ενα gay φιλελεφτ κολιμπρί αυτοκτόνησε μέσα σε μια κούπα εσπρέσσο φρέντο ντεκαφεϊνε με στέβια (και κανέλλα)», έγραψε στη συνέχεια, επιτιθέμενος στον πρώην πρόεδρο της ΔΡΑΣΗΣ και υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές Αντύπα Καρίπογλου. Και όμως το ζήτημα δεν έκλεισε εκεί. Σχεδόν παραληρηματικά, ο κ. Κρανιδιώτης αναφέρθηκε και στις εσωκομματικές εκλογές του 2009, κατονομάζοντας ως υβριστές του και ηττημένους του τότε. «Μαζί με τους φιλελεφτ, τα οργισμένα φρικια, κάτι ποταμίσια μπακακακια, ρεταλια του Μάνου κλπ, συνασπίζονται σε "πολιτικά ορθές" αντιδρασεις και κάτι γλειφτες ντιντηδες, απο αυτους που μείνανε με τη μπανάνα στο χερι στις 29/11/2009. Ακόμη πονάει. Είναι σκληρό να έχεις μαζί σου την μειοψηφικη μαφια των ΜΜΕ, να είσαι μέσα στην "μόδα" και η πλειοψηφία παντα να φτυνει τις ιδεοληψιες σου», έγραψε χαρακτηριστικά.

Παρά το γεγονός πως εκ μέρους της ΝΔ δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση για τις θέσεις που εξέφρασε το γνωστό στέλεχός της, οι αποστροφές Κρανιδιώτη προκάλεσαν θυμηδία σε πολλά γαλάζια στελέχη, υψηλόβαθμα και μεσαία. «Είμαστε στο 2015 και ο άνθρωπος μιλάει προκλητικά για «ντιντήδες», έλεγε στο KoolNews.gr θυμωμένο έμπειρο γαλάζιο κομματικό στέλεχος, αν και όλοι, λίγο-πολύ, σημειώνουν πως οι απόψεις Κρανιδιώτη δεν είναι μυστικές, όσο δυσάρεστες και αν είναι για πολλούς.

Μέσα στον ορυμαγδό, βέβαια, αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε ο τρόπος, με τον οποίο ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης προσπάθησε να υπερασπιστεί τον Φαήλο Κρανιδιώτη. «Τον @failosK για πολλά μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς αλλά σίγουρα όχι για το εάν έχει το θάρρος της γνώμης του», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, έστω και αν στη συνέχεια προσπαθούσε με κάθε τρόπο να εξηγήσει πως δεν στηρίζει τις απόψεις Κρανιδιώτη, αλλά αντίθετα ήθελε να καταδείξει τη δυσαρέσκειά του για το…bullying, το οποίο δεχόταν το στέλεχος της ΝΔ. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση, το ερώτημα είναι πού τελειώνει το «θάρρος της γνώμης» κάποιου και πού αρχίζει η χυδαιότητα. Όπως και να έχει, αργά το βράδυ ο Φαήλος Κρανιδιώτης απέσυρε το αρχικό του post που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, έμεινε όμως το tweet του κ. Γεωργιάδη για το θάρρος της γνώμης του κ. Κρανιδιώτη.

« Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα κ στις προσωπικές επιλογές των ανθρώπων αποτελεί θεμέλιο λίθο της φιλελεύθερης αντίληψης», σημείωνε με προσωπικό της post στον λογαριασμό της στο twitter η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη εμμέσως και όσα συνέβαιναν από το πρωί.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην τοποθετηθεί επί του ζητήματος και το ιστολόγιο Antinews (με αναφορές στην σαμαρική πτέρυγα της ΝΔ). Με άρθρο, το οποίο τιτλοφορείται «Πας μη Συριζαίος προοδευτικούλης…βάρβαρος» και το οποίο αναπαρήγαγε στο facebook του και ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο (ανώνυμος) συντάκτης του άρθρου επαινεί τον κ. Κρανιδιώτη για την ουσία της διαπίστωσής του και αποδίδει τη θύελλα των αντιδράσεων σε…προσπάθεια του να τα ισοπεδώσει όλα.

«Επί της ουσίας ο Φαήλος είχε απόλυτο δίκιο. Διότι θα μπορούσε να περάσει η κηδεία χωρίς να γίνεται προσπάθεια αυτοπροβολής αλλά κυρίως να «αρπαχτεί» η ευκαιρία από τα μαλλιά για να γίνει... διαδήλωση για το Συριζαίϊκο σύμφωνο συμβίωσης. Κάποιοι δηλαδή εκμεταλλεύονται το θάνατο ενός αξιοπρεπούς ανθρώπου για να περάσουν την δήθεν προοδευτική ατζέντα τους. Ακούσατε μωρέ ποτέ τον Χατζησάββα να το ζητά; Βγήκε στα παράθυρα, τα πρωϊνάδικα και τα απογευματινά πάνελ για να «πουλήσει» τη ζωή του;

Όχι βέβαια. Αλλά τώρα που πέθανε κάποιοι άλλοι σκυλεύουν στο σώμα του χωρίς καν να τον ρωτήσουν. Υβρίζουν, επιδεικνύουν τον ανδρισμό τους, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν όποιον έχει άλλη άποψη. Από την πλευρά αυτή είναι χειρότερο το bullying που δέχεται όποιος τολμά να μιλήσει για τους gay από εκείνον που θεωρείται ομοφοβικός», σημειώνει ο συντάκτης και προσθέτει: «Ωστόσο, η υπόθεση έχει και πολιτική διάσταση. Είναι όλη αυτή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να τα ισοπεδώνει όλα αδιαφορώντας για το τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Γιατί δεν κάνει π.χ. ένα δημοψήφισμα για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφύλων; Γιατί να μην αποφασίσει και ο κόσμος όλος τι θέλει για ένα τόσο μείζον θέμα».

Υπάρχει, φυσικά, και η γραμμή προσέγγισης πως οι απόψεις Κρανιδιώτη είναι αμιγώς μειοψηφικές εντός της ΝΔ. Πλην όμως, επειδή η επόμενη μέρα του κόμματος δεν είναι μακριά, η συμπεριφορά της σκληρής, δεξιάς πλατφόρμας της ΝΔ, η οποία υφίσταται, έστω και αν δεν συμπορεύεται με έναν και μόνο υποψήφιο πρόεδρο, θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τις εξελίξεις.

The post Αντιμέτωπη με τους Φαήλους της- Το κρεσέντο Κρανιδιώτη αναδεικνύει πάλι τους «σκελετούς στην ντουλάπα» της ΝΔ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα