Απειλεί να φύγει από τη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ – «Τα ΜΑΤ χτύπησαν τον Κουρουμπλή που δεν βλέπει» [βίντεο]

Η καταγγελία του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι προπηλακίστηκαν από τα ΜΑΤ και υπέστησαν «προπηλακισμό και άγριο ξυλοδαρμό» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής

και Δημήτρης Στρατούλης προκάλεσε αντιπαράθεση, σε υψηλούς τόνους, ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους των κομμάτων.

«Υπάρχει Δημοκρατία ακόμη; Λειτουργεί η Βουλή; Οι βουλευτές έχουν δικαιώματα, έχουν ρόλο ή βασιλεύουν μόνο τα ΜΑΤ;» είπε ο κ. Λαφαζάνης ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να προσέλθει στη Βουλή για να ενημερώσει και την κυβέρνηση να φύγουν τα ΜΑΤ ώστε «να σταματήσει αυτό αίσχος των προπηλακισμών, που το βλέπει όλος ο κόσμος». Αλλιώς όπως είπε ο κ.Λαφαζάνης η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεχίσει να βρίσκεται στη Βουλή. «Δεν μπορούμε να είμαστε εδώ και να προπηλακίζονται συνάδελφοί μας» είπε.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης αφού είπε πως το Κοινοβούλιο δεν έχει ακόμη επίσημη ενημέρωση, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει στη Βουλή διότι δεν είναι δυνατόν να φύγουν εν μέσω της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που έχουν καταθέσει. «Δεν μπορούν να το βάλουν στα πόδια σαν λαγοί» είπε.

Την πληροφορία από την βουλευτή των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή ότι προπηλακίστηκαν βουλευτές στην ΕΡΤ, μετέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νότης Μαριάς ο οποίος ζήτησε επίσημη ενημέρωση λέγοντας πως ή θα τιμάται η βουλευτική ταυτότητα ή εκείνος θα την καταθέσει.

Να αποσύρει αμέσως τα ΜΑΤ από το ραδιομέγαρο ζήτησε ο Θανάσης Παφίλης εκ μέρους του ΚΚΕ και δήλωσε ότι καταδικάζει προπηλακισμούς από την Αστυνομία.

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ) είπε πως μεν οι βουλευτές έχουν δικαίωμα πρόσβασης οπουδήποτε δεν έχουν όμως λόγο να βρίσκονται στο κτίριο της ΕΡΤ.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η αστυνομία προπηλακίζει. Να αποσύρει τα ΜΑΤ και να σταματήσει, ζήτησε ο Νίκος Τσούκαλης εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ λέγοντας πως επανέρχονται δεύτερη φορά αυτές οι καταγγελίες.

Για υποκρισία από όλο το πολιτικό σύστημα κατήγγειλε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος από την ΧΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα