Απέλυσε την -απλήρωτη- φωτογράφο της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου

19:13 2/7/2015 - Πηγή: KoolNews

Την πόρτα της εξόδου έδειξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην φωτογράφο της Βουλής, η σύμβαση της οποίας είχε λήξει εδώ και έξι μήνες, ενώ συνέχιζε να εργάζεται παραμένοντας όμως απλήρωτη.

Αντιδράσεις αλλά και ερωτηματικά προκάλεσε η απόφαση της Βουλής να την απολύσει καθώς

η συγκεκριμένη φωτογράφος, ήταν συμβασιούχος των 500 ευρώ το μήνα, και αυτό γιατί την ίδια ώρα έγινε πρόσληψη τεχνικού συμβούλου με αμοιβή 2.282 ευρώ το μήνα.

Συγκεκριμένα βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά από την πλευρά της απολυμένης πλέον φωτογράφου παρά το γεγονός ότι εδώ και έξι μήνες εργαζόταν κανονικά χωρίς να πληρώνεται έχοντας τη διαβεβαίωση της πολιτικής ηγεσίας της Βουλής ότι η «σύμβαση» των 500 ευρώ τον μήνα» θα ανανεωθεί, το απόγευμα της Τετάρτης ενημερώθηκε από τον γραμματέα της Βουλής Γιώργο Θαλάσση ότι «η Πρόεδρος της Βουλής δεν είναι ευχαριστημένη από τη δουλειά της και ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες της».

Αξίζει πάντως να αναφερθεί, όπως αναφέρει το news.in.gr ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν είχε διστάσει να αναφερθεί στην περίπτωση της χαμηλά αμειβόμενης φωτογράφου και μάλιστα δημοσίως σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει τον περασμένο Απρίλιο, για να καταδείξει την κατασπατάληση υπέρογκων ποσών που γινόταν στο παρελθόν, όπως στην περίπτωση της Siemens και των «μαύρων ταμείων». «Αυτό θέλω να το ακούει η φωτογράφος της Βουλής που έχει μία σύμβαση νομίζω 500 ευρώ το μήνα…», είχε πει η Πρόεδρος της Βουλής.

Η φωτογράφος ενημερώθηκε αρμοδίως ότι θα πληρωθεί για το φωτογραφικό αρχείο που θα παραδώσει και έτσι θα καλυφθούν τα δεδουλευμένα των έξι μηνών που εργαζόταν χωρίς να πληρώνεται. Σημειώνεται εξάλλου, ότι η απόλυσή της έρχεται μια ημέρα μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας των δημοσιογράφων του καναλιού της Βουλής για την εργασιακή απορρύθμιση που έχει συντελεστεί με απλήρωτους συμβασιούχους εδώ και μήνες των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «απόλυση» ήρθε την ίδια μέρα με την επιστολή διαμαρτυρίας δημοσιογράφων του καναλιού της Βουλής για την απαξίωσή τους και την «ομηρία» των συμβασιούχων, ενώ μία ημέρα προηγουμένως είχε προσληφθεί στο γραφείο του κ. Θαλάσση τεχνικός σύμβουλος με σύμβαση έξι μηνών και αμοιβή 2.282 ευρώ το μήνα.

The post Απέλυσε την -απλήρωτη- φωτογράφο της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απέλυσε, -απλήρωτη-, Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου,apelyse, -apliroti-, voulis, zoi konstantopoulou