Από 16 Σεπτέμβρίου «ξεκινάνε τα όργανα» – «Όλα τα καταστήματα κλειστά» αποφάσισε η ΓΣΕΒΕΕ

Δεν έχει τελειώσει ο Αύγουστος και ήδη ετοιμάζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν από Σεπτέμβρη σε Αθήνα αλλά και Θεσσαλονίκη λόγω της Διεθνούς Έκθεσης. Έτσι, με ανακοίνωσή της πρώτη η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, αποφάσισε το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων στις 16 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στα νέα μέτρα

της κυβέρνησης.

Η ΓΣΕΒΕΕ μετά την έκτακτη συνεδρίαση όπου και αποφάσισε την πανελλαδική απεργία, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση με τα μέτρα όπως η αναγκαστική είσπραξη των ασφαλιστικών οφειλών από το νεοσύστατο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών), το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και τους πρόσφατους φορολογικούς νόμους εξελίσσεται σε μαζικό «εξολοθρευτή» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το κόστος πλέον από την εφαρμογή των τελευταίων αυτών νομοθετημάτων εξανεμίζει το όποιο όφελος αναμένεται (οικονομικό και ψυχολογικό) από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Καθιστά δε εξαιρετικά δύσκολη και προβληματική την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από την ΓΣΕΒΕΕ και άλλους φορείς ώστε η μείωση αυτή να περάσει και στις τιμές».

Η ΓΣΕΒΕΕ κάνει λόγο για «διαπραγματευτική απουσία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές η οποία πηγάζει από την αδυναμία της να κατανοήσει πρώτα αυτή τα προβλήματα και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική πραγματική οικονομία και η κοινωνία».

Στην ίδια ανακοίνωση μάλιστα κάνει λόγο για τις προτάσεις της ίδιας για άρση του οικονομικού αδιεξόδου που έχει περιέλθει ο ΟΑΕΕ οι οποίες έχουν πέσει στο κενό.

Keywords
Τυχαία Θέματα