Από κόσκινο περνά η λίστα με τους 301 Έλληνες σκαφάτους της Ολλανδίας

10:05 6/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Σαν χιονοστιβάδα έρχονται η μία μετά την άλλη οι λίστες με υπόπτους για φοροδιαφυγή.

Οι λίστες αυτές μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδώσει έσοδα στο ελληνικό δημόσιο ωστόσο επεξεργάζονται προκειμένου να εξακριβωθεί το κατά πόσο τα ονόματα στην λίστα ανήκουν σε φοροφυγάδες.

Οι φοροελεγκτικές αρχές έχουν στα χέρια τους πλέον μία λίστα με ονόματα σκαφών τα οποία ανήκουν σε Έλληνες αλλά είναι όλα δηλωμένα στην Ολλανδία. Οι… σκαφάτοι αυτοί Έλληνες ανέρχονται συνολικά σε 301 άτομα! Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά, το ΣΔΟΕ

είχε αρχικά λάβει από τις ολλανδικές αρχές μία λίστα με 121 ονόματα τα οποία όμως πλήθυναν μετά την συνάντηση που είχε πριν από έναν μήνα ο γενικός γραμματέας εσόδων με Ολλανδό υπουργό Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Στη συνάντηση αυτή τέθηκε το μεγάλο θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, όπως και το ζήτημα των σκαφών. Το ενδιαφέρον της χώρας μας για τους υπόπτους φοροδιαφυγής οδήγησε τους Ολλανδούς στην κατάρτιση νέας λίστας, με άλλους 180 Έλληνες που έχουν δηλώσει τα σκάφη τους στην Ολλανδία, την οποία απέστειλαν πριν από λίγες ημέρες.

Έτσι ελέγχονται συνολικά 301 κότερα και σε αυτή την περίπτωση η έρευνα προχωρά υπό την εποπτεία του κ. Θεοχάρη. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ένα στα δύο από αυτά τα σκάφη, δηλαδή ποσοστό 50%, προκύπτει ότι δεν είχε δηλωθεί στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα