Από ταράτσα σε ταράτσα ο Σαμαράς: Θα ταΐσει την Μέρκελ στην ταβέρνα Στροφή, με θέα την Ακρόπολη

Σε μια από τις πιο ιστορικές ταβέρνες της Αθήνας, με θέα την φωτισμένη Ακρόπολη θα κάνει το τραπέζι στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το βράδυ της Παρασκευής.

Για δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστες ημέρες

η Ακρόπολη παίζει κομβικό ρόλο καθώς πρόσφατα το δείπνο με τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup έγινε στην ταράτσα του Μουσείου της Ακρόπολης με θέα τον Ιερό Βράχο.

Από το 1975 που ιδρύθηκε, έγινε γρήγορα το στέκι των κοσμικών μετά τις παραστάσεις στο Ηρώδειο, ενώ πολύ συχνά κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να βρεις στην ταράτσα του να τρώνε πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες.

Είναι μάλιστα μια από τις πρώτες προτάσεις που δέχεται όποιος έχει ξένους της ελληνικής κουλτούρας: Τη αρχαία της ιστορίας, την νεοκλασσική της εποχή και τις γεύσεις της κουζίνας μας.

Μεταξύ των σπεσιαλιτέ, είναι η αγιορείτικη καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, τα φιλετάκια γαύρου σε παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι και κολοκυθοκεφτέδες που συνοδεύονται με γιαούρτι.

Για κυρίως πιάτο μπορείτε να δοκιμάστε το μπιφτέκι σχάρας, το χοιρινό σουβλάκι με λαχανικά ήταν πλούσιο πιάτο, και παραδοσιακό γύρο.

Και για επιδόρπιο, φρούτα και γλυκά μαζί με γλυκόπιοτο μοσχάτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα