Από τη Σωσώ στη Ντένη Μαρκορά και τη Ντάλια! Οι κωμικοί ρόλοι που αγαπήσαμε [βίντεο]

Η Σωσώ, η Δήμητρα, ο Γιάννης, η Θεοπούλα, η Ντένη, ο Λάζαρος η Ντάλια. Χαρακτήρες και ρόλοι που έμειναν στην τηλεοπτική συνείδηση και ατάκες που σε έκαναν να θες να τις ακούσεις ξανά και ξανά, μπαίνουν στο μικροσκόπιο για ένα ξεκαρδιστικό flash back!

Γράφει η Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Σωσώ, «Εγκλήματα»

Η πιο «σκοτεινή» και ταυτόχρονα ξεκαρδιστική φυσιογνωμία των ελληνικών σειρών με κάθε της φράση να γίνεται ατάκα και να σκορπίζει

άφθονο γέλιο στο κοινό. Η κατά κόσμον Καίτη Κωνσταντίνου ενσάρκωνε τη σύζυγο του χασάπη Αλέκου, μια γυναίκα με «φαρμακερή» γλώσσα και βιτριολικό χιούμορ που από το πρωί ως το βράδυ σκεφτόταν πώς να βγάλει από τη μέση τον άντρα της. Ένας ρόλος αβανταδόρικα γραμμένος που έγραψε τη δική του ιστορία και σε κάνει ακόμα και τώρα να γελάς με ατάκες του τύπου: «Χιόνια στο καμπαναριό, πέθανε όλο το χωριό».

Δήμητρα, «Σ’ αγαπώ, μ’ αγαπάς»

«Εγώ πότε θα γίνω μάνα;» είναι από τις αγαπημένες και all time classic ατάκες του σίριαλ του Mega. Η Δήμητρα Παπαδοπούλου υποδυόταν μία καθημερινή γυναίκα η οποία αγωνιούσε για το πότε θα παντρευτεί με τον Θοδωρή Αθερίδη και θα αποκτήσουν παιδιά αλλά και γενικότερα για τη σχέση τους. Ο ρόλος αντιπροσώπευε πολλές γυναίκες, γεγονός που του δίνει ακόμα και τώρα μια θέση στους πιο αγαπημένους.

Λάζαρος, «Είσαι Το Ταίρι Μου»

Μία σειρά που σάρωσε στους πίνακες της Nielsen, ένας ρόλος που αγαπήθηκε όσο λίγοι. Ο ταλαντούχος Άρης Σερβετάλης υποδύθηκε με εκπληκτική επιτυχία τον Λάζαρο, έναν μυστήριο τύπο με κόκκινη μοϊκάνα και ένα ινγκουάνα στον ώμο.

Οι ατάκες του ήταν σπαρταριστές αλλά από τις καλύτερες ήταν οι: «Εγώ ασχολούμαι επαγγελματικά με το βόλεϊ δωματίου…», καθώς και το περιβόητο «καλύτερα μιας ώρας σκλαβιά και φυλακή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».

Θεοπούλα, «Στο Παρά Πέντε»

Η γλυκιά Θεοπούλα έκανε κυριολεκτικά «θραύση» στο τηλεοπτικό κοινό με τους τηλεθεατές να περιμένουν μία της ατάκα σε κάθε επεισόδιο. Η Έφη Παπαθεοδώρου, η θεότρελη γιαγιά που όλοι θα ήθελαν να έχουν στο σπίτι τους, έμεινε χαραγμένη στη συνείδηση των τηλεθεατών τόσο για την εμμονή της με την «κοντή» νύφη της όσο και για τα αλησμόνητα μαργαριτάρια που πετούσε. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το «Κόβεται το σεξ;»!

Ντένη Μαρκορά, «Δύο Ξένοι»

Αμέτρητα βίντεο στο youtube, χιλιάδες κλικαρίσματα και μία περσόνα που ακούει στο όνομα Ντένη Μαρκορά. Ο «θρυλικός» ρόλος της στη σειρά του Mega «Δύο ξένοι» έκανε την Ντίνα Κώνστα ιδιαίτερα αγαπητή με τους τσακωμούς της με τη Μαρούσκα αλλά και τη «Φλοράνς» και την ατάκα της «Μαρούσκα, το εβιάν» να τρελαίνουν ακόμα και σήμερα το κοινό.

Αξίζει να θυμηθείς και τις φράσεις της: «Η μόνη γυναίκα που ξέρει πού βρίσκεται σίγουρα ο άνδρας της, είναι η χήρα», «σπίτι δίχως κέρατο, δάσος χωρίς έλατο», «εγώ δεν έκανα παιδί… τη γιορτή του κρασιού έκανα» που έλεγε απευθυνόμενη στο γιο της.

Γιάννης, «Απαράδεκτοι»

Γυρνώντας στο 1991, στις αρχές της ιδιωτικής τηλεόρασης, ο Γιάννης Μπέζος υποδύεται έναν ομοφυλόφιλο με μοναδικό τρόπο. Ο εκκεντρικός και διαβασμένος ήρωας, που ενσάρκωνε, έδινε λύσεις σε κάθε πρόβλημα και πρόσφερε αμέτρητες στιγμές γέλιου μέχρι δακρύων στο ελληνικό κοινό.

Οι «θανατηφόρες ατάκες» και γκριμάτσες του έμειναν στην ιστορία με τα «θα αυτοχαστουκιστώ κι εγώ», «Σε εκτιμώ ντιπ για ντιπ;» και ο χαρακτηρισμός «αστροπελέκι» για τη Ρένια Λουιζίδου να έρχονται πρώτα στο μυαλό.

Ντάλια, «Στο Παρά Πέντε»

Βιβλίο θα μπορούσε να γραφτεί με τις περιβόητες ατάκες της ξανθιάς και πάμπλουτης Ντάλιας του «Παρά Πέντε», που άφηνε με το στόμα ανοιχτό τόσο τους υπόλοιπους της παρέας της όσο και το κοινό. Από τις αγαπημένες, η απορία της κατά κόσμον Σμαράγδας Καρύδη «Εσύ Σπάιρους μένεις στα Πατήσια, ε; Από καιρό ήθελα να σε ρωτήσω: είναι πολλά; Δηλαδή... είναι ένα Πατήσι εδώ, ένα εκεί και ένα παραπέρα;»!

The post Από τη Σωσώ στη Ντένη Μαρκορά και τη Ντάλια! Οι κωμικοί ρόλοι που αγαπήσαμε [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα