Αποχαιρετισμός με το κεφάλι ψηλά – Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός

Όταν στο πιο κρίσιμο αγώνα της σεζόν έχεις 1/16 τρίποντα, τότε δεν μπορείς να ονειρεύεσαι Final Four και τελικούς. Αν δίπλα σε αυτό το τραγικό ποσοστό, βάλουμε και την εχθρική διαιτησία, με τον Διαμαντίδη να έχει τρία φάουλ από τα πρώτα πέντε λεπτά, τότε δεν χρειάζεται να ψάξουμε τους λόγους της ήττας. Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του φέτος και από μόνη της η θέληση

για τη νίκη αποδείχθηκε λίγη. Νευρικός, αγχωμένος και άστοχος βρέθηκε από το πρώτο λεπτό να κυνηγάει τους Καταλανούς, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν 18 επιθετικά ριμπάουντ.

Η διαφορά, μάλιστα, εκτινάχθηκε στους 19 πόντους, στο 13ο λεπτό, αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιστρέψει. Ο Λάσμε ήταν εκείνος που πήρε στις πλάτες του το “τριφύλλι”, με συμπαραστάτες τους Τσαρτσαρή και Διαμαντίδη.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, με σουτ του Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει στους έξι. Η Μπαρτσελόνα είχε 7 λεπτά να σκοράρει, αλλά ήταν ο Ναβάρο -για άλλη μια φορά- ο παίκτης που έκανε τη διαφορά. Με πέντε συνεχόμενους πόντους του εκτόξευσε και πάλι τη διαφορά στους 11 πόντους. Οι πράσινοι προσπάθησαν να το παλέψουν, αλλά δεν είχαν πλέον τις δυνάμεις.

Έτσι ο Παναθηναϊκός κλείνει τη φετινή του περιπέτεια με το κεφάλι ψηλά, αφού κατάφερε να πάει τη σειρά των αγώνων στα πέντε ματς.

Αξίζει να σημειώσουμε πως έπειτα από δύο συνεχόμενα φάιναλ φορ, οι Πράσινοι δεν θα είναι στο μεγάλο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Παρόλα αυτά, για μια νέα ομάδα που ξεκίνησε από την αρχή, η σεζόν μπορεί να χαρακτηριστεί θετική.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 44-33, 51-43, 64-53

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Χουέρτας 10(2), Αμπρίνες 2, Ναβάρο 15(3), Γιασικεβίτσιους 6, Τοντόροβιτς 3, Ουάλας, Ινγκλς 8(2), Λόρμπεκ 6(1), Τζαβάι 9, Τόμιτς 5.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3, Ματσιούλις 9, Ούκιτς 7(1), Λάσμε 16, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 6, Μπανκς 2, Σχορτσανίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα