Αρβανιτόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε σε πεδίο βολής την Παιδεία

Ευθύνες στην στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιρρίπτει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αναφορικά με το ζήτημα των απεργιακών κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Μετά

την προσφυγή του κ. Αρβανιτόπουλου στη Δικαιοσύνη και την απόφαση να κηρυχθεί καταχρηστική η απεργία των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και ΕΜΠ, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για δέκατη συνεχή εβδομάδα αντιδρώντας στο καθεστώς διαθεσιμότητας. «Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζουμε τον απεργιακό μας αγώνα, όπως ακριβώς κάναμε επί 9 εβδομάδες» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Απεργιακή Επιτροπή Εργαζομένων (ΕΚΠΑ).

Την ίδια στιγμή ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, επέρριψε ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση για τις κινητοποιήσεις στην Παιδεία. «Δεκαπέντε μήνες τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αναλώνεται σε στείρα αντιπολίτευση και σε προσκλητήρια λαϊκής εξέγερσης, μιλώντας εξ ονόματος δήθεν των πολιτών, οι οποίοι όμως δεν τον ακολουθούν». «Επέλεξε να μετατρέψει σε πεδίο βολής την Παιδεία», πρόσθεσε.

«Απέναντι σε αυτή την πρακτική και τη στείρα αντιπολίτευση εμείς προτάξαμε συγκροτημένο σχέδιο αναβάθμισης του εκπαιδευτικού μας συστήματος», υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας και συνέχισε με έναν απολογισμό του έργου του υπουργείου. «Απέναντι σε αυτή την εθνική προσπάθεια η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης», δήλωσε και πρόσθεσε: «ακόμη και απέναντι στην ορθολογική διαχείριση των διοικητικών των Πανεπιστημίων στήριξε και επιχείρησε την απώλεια του εξαμήνου, στα δύο Πανεπιστήμια που έμειναν 9 εβδομάδες κλειστά» τόνισε.

Ελπίζω δήλωσε «από τη στιγμή που η πρόταση δυσπιστίας που καταθέσατε θα καταψηφιστεί σήμερα το βράδυ και η Κυβέρνηση Σαμαρά θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, θα αλλάξετε και εσείς στρατηγική, θα πάψετε να είσαστε δύσπιστοι, κυρίως απέναντι στη δική σας ικανότητα να καταθέτετε προτάσεις». Παράλληλα εκτίμησε πως «η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ψήφος εμπιστοσύνης υπέρ της κυβέρνησης».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα