Ατιμώρητη κινδυνεύει να μείνει η «θηλυκή εταιρεία» του ΙΚΑ Καλλιθέας που υπεξαίρεσε 11 εκατομ. ευρώ.

Σκανδαλώδες παραμένει το γεγονός ότι οι διακόσιοι εμπλεκόμενοι στο μεγάλο σκάνδαλο του ΙΚΑ Καλλιθέας παραμένουν ατιμώρητοι καθώς κανένας δεν έχει κληθεί ακόμα στην Δικαιοσύνη. Οι ιδιώτες που φέρεται να ήταν ενεργοί συμμετέχοντες στο μεγάλο κόλπο των πέντε γυναικών -που ήταν μάλιστα διευθυντικά στελέχη στο ΙΚΑ Καλλιθέας- εμφανίζονταν ως ψευτοασθενείς και κατά φαντασία έγκυες και απομιζούσαν τεράστια δημόσια επιδόματα το ύψος των οποίων ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια

ευρώ.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την διαπίστωση ότι οδεύουν προς αποφυλάκιση λόγων παρέλευσης 18μηνου, οι επτά κατηγορούμενες γυναίκες-υπάλληλοι καθώς και οι σύζυγοι δύο εξ’ αυτών,διαπιστώνεται ότι δεν θα υποστούν καμία τιμωρία όπως και οι ιδιώτες που είχαν εμπλακεί στο κόλπο με τα υπεξαιρεθέντα ποσά.

Σύμφωνα με το τελικό δικαστικό πόρισμα, δόθηκαν 7.991 παροχές προς συνολικά 1.213 δικαιούχους, πολλοί από τους οποίους ήταν ανύπαρκτα πρόσωπα ή δεν υπήρχε τήρηση παραστατικών. Όπως προέκυψε από την περαιτέρω ανάλυση, στο μεγάλο κόλπο συμμετείχαν συνολικά 200 άτομα, πολλοί εκ των οποίων ήταν στενοί και μακρινοί συγγενείς των κατηγορουμένων υπαλλήλων, αλλά και άτομα που γνώριζαν τυχαία σε διάφορες καθημερινές κινήσεις τους ή κοινωνικές εκδηλώσεις. Ανάμεσα στα άλλα αποκαλύφθηκε ότι υπήρξε «στρατολόγηση» ιδιωτών, για να συμμετέχουν στο κύκλωμα, μέχρι και από ινστιτούτο αδυνατίσματος όπου ήταν τακτικές πελάτισσες διευθυντικά στελέχη του ΙΚΑ Καλλιθέας. Από την έρευνα προέκυψαν ότι υπήρχαν άτομα που πήραν 40-80 ψευτοεπιδόματα, λαμβάνοντας ένα σημαντικό ποσοστό από τα κέρδη ως «δώρο» για την συμμετοχή στην απάτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα