Αβγά τηγανητά με σάλτσα ντομάτας και πιπεριές

Σκέφτεστε τίποτα πιο νόστιμο; Η παραδοσιακά λατρεμένη συνταγή του εργένη σε μια παραλαγή που θα αρέσει σίγουρα σε όλους.

Τι θα χρειαστούμε:

8 πιπεριές κέρατο, ολόκληρες¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο3 ντομάτες ψιλοκομμένες1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη2 σκελίδες σκόρδου σε φετάκιαΑλάτι, πιπέρι8 αβγά

 Πώς θα το φτιάξουμε:

Σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές ώσπου να μαραθούν ελαφρώς, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το σκόρδο, και το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι για να μην πιτσιλίσει η σάλτσα.Σιγομαγειρεύουμε
για περίπου 20 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πιει τα υγρά της και να μείνει μόνο με το λάδι.Με το πηρούνι, κάνουμε ανοίγματα ανάμεσα στις πιπεριές και προσεχτικά σπάμε στο καθένα από ένα αβγό.Σκεπάζουμε με το καπάκι μέχρι να ψηθεί το ασπράδι, αλλά να μείνει ζουμερός ο κρόκος.Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.

Τη συνταγή τη διαβάσαμε στο www.jenny.gr

Keywords
Αναζητήσεις
αυγα ματια ντοματα πιπεριες, πιπεργεςμεαυγα
Τυχαία Θέματα