Μπαράζ και… φύγαμε για Ρίο! Νίκη για την Εθνική με 1-0 κόντρα στη Λετονία

Εξασφάλισε και μαθηματικά την είσοδό της στα μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του Mundial 2014, της Βραζιλίας η Εθνική Ελλάδος, μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Λετονίας, με σκόρερ τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Με αυτό το τρίποντο, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος βρέθηκε να ισοβαθμεί με τη Σερβία στην πρώτη θέση του ομίλου (19 βαθμούς), αλλά εκείνοι παίρνουν την πρόκριση καθώς έχουν πετύχει περισσότερα γκολ.

Όσον αφορά τη φάση των προκριματικών, η Ελλάδα

έχει μπροστά της δύο ακόμη αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν τον Οκτώβρη.

Η αγωνιστική εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά καλή. Δημιούργησε αρκετές φάσεις, με πρωταγωνιστή τις περισσότερες φορές τον Κώστα Μήτρογλου, ενώ ο αντίπαλος τερματοφύλακας, έσωσε πολλές φορές, με όμορφες και δύσκολες επεμβάσεις την ομάδα του.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο ρυθμός είχε πέσει. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος δεν κατάφεραν να πιάσουν την απόδοση του πρώτου μέρους, ωστόσο, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έκανε το 1-0, στο 58ο λεπτό.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, η Ελλάδα δεν απειλήθηκε παρά μόνο λίγες φορές, ενώ αντίστοιχα, εκείνη έχασε μεγάλη ευκαιρία μετά από εξαιρετικό, μακρινό πλασέ του Γιώργου Καραγκούνη, με τον αντίπαλο γκολκίπερ να στέλνει την μπάλα την τελευταία στιγμή άουτ.

Με αυτόν τον τρόπο, η «γαλανόλευκη» και σε συνδυασμό με τη νίκη της Σερβίας επί της Σλοβακίας (2-1) εξασφάλισε την είσοδό της στα μπαράζ και βλέπει… Ρίο!

Keywords
Τυχαία Θέματα