Μπεν Χουρ ή Τα Πάθη Του Χριστού; – Αυτές είναι οι ταινίες Του Θεανθρώπου που μας μαγεύουν κάθε χρόνο

13:13 3/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Κλασσικές και αγαπημένες, είναι οι ταινίες-σειρές που δείχνει μόνιμα η τηλεόραση μας κάθε Πάσχα.Ξεχωρίζουν για τις δυνατές σκηνές τους, το μοναδικό τους καστ και φυσικά το αντικείμενο τους: Τον Ιησού. Αυτές είναι οι διασημότερες χριστιανικές ταινίες.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρετ

Έχει γίνει πιο κλασσικό και από το Champion’s League, πιο παραδοσιακό και από το αρνί

που φέρνει βόλτες την Κυριακή του Πάσχα. Εκπληκτικό καστ, μοναδικά σκηνικά, ο Γιώργος Βογιατζής στα πρώτα του βήματα και ένας Ρόμπερτ Πάουελ που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν. Κλασσικό αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι, γυρισμένο το 1977 με περισσότερες επαναλήψεις και από το ‘‘Κωνσταντίνου και Ελένης’’.

Τα Πάθη Του Χριστού

Κάποιοι το χαρακτήρισαν σκληρό, ενώ για άλλους είναι ένα σύγχρονο αριστούργημα του σύγχρονου κινηματογράφου. Ο Μελ Γκίμπσον έδωσε την δική του αιματηρή νότα στα Πάθη του Χριστού, αφηγούμενος την ιστορία όπως πραγματικά θα είχε γίνει, κρατώντας μέχρι και τα αραμαϊκά και τα λατινικά ως τις γλώσσες του έργου. Μοναδική η ερμηνεία της Ροζαλίντα Σελεντάνο στο ρόλο του σατανά.

Ο Χιτών

Βασισμένο στο μύθο του αξιωματικού που κέρδισε στα ζάρια τον χιτώνα Του Σωτήρα, ο Χένρι Κόστερ έφερε στη μεγάλη οθόνη το διήγημα του Λόιντ Ντάγκλας μετατρέποντας το σε θρύλο. Ένας Ρίτσαρντ Μπάρτον μοναδικός, με σενάριο και σκηνικά αδύνατα για εκείνη την εποχή. Η ταινία είχε τόσο μεγάλη επιτυχία, που ακολούθησε και το σίκουελ ‘‘Ο Δημήτριος και οι μονομάχοι’’.

Μπεν Χουρ

Έντεκα Όσκαρ απέσπασε η ταινία του Γουάιλερ και έπρεπε να έρθει ο Τιτανικός το 1997 και η Επιστροφή του Βασιλιά το 2003 για να μπορέσει να φτάσει τη μεγάλη ταινία. Ο Τσάρλτον Ήστον υποδύεται του Ιούδα Μπεν Χουρ, ο οποίος μέσα από μια πολυτάραχη ζωή, θα γίνει ένας από τους μεγαλύτερους αρματοδρομείς της Ρωμαϊκή Αυτοκρατορίας, αλλά θα έρθει και πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ιησού στις πρώτες αλλά και στις τελευταίες του μέρες.

Η Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου

Ίσως η διασημότερη ταινία πριν την τηλεοπτική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι. Ο Τζορτζ Στήβενς έντυσε τον Μαξ Φον Σίντοου με τη ρόμπα Του Χριστού και μας έδωσε μια μαγευτική ταινία, που τα media της εποχή την αποκάλεσαν ως πολιτιστική κληρονομιά για την ανθρωπότητα. Είναι μια από τις ταινίες παγκοσμίως, που περιείχαν πολύ μεγάλο καστ.

Keywords
Τυχαία Θέματα