Μπορεί να βγω μπορεί να μη βγω – Παίρνεις τους δρόμους μετά την Ανάσταση ή όχι;

Μία από τις βασικότερες διαφορές του Πάσχα με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είναι ότι η μεν είναι μια πιο οικογενειακή γιορτή και σπιτική φάση, ενώ στις άλλες δύο δεν σε κρατάει κανείς και θες να βγεις έξω να πας σε πάρτι, να πας σε άλλα σπίτια. Ποιος ο λόγος να βγεις

από το σπίτι σου το βράδυ της Ανάστασης;

Από την άλλη είναι και κάποια πράγματα που δεν μπορείς να τα αποφύγεις και αφού ανταλλάξεις τα πρώτα Χριστός Ανέστη, Αληθώς ο Κύριος είσαι με το ένα πόδι εντός σπιτιού και με το άλλο εκτός σπιτιού. Τι κάνεις;

ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΓΕΙΣ

1. Έχεις φάει τη μαγειρίτσα, έχεις τσουγκρίσει αυγά με την οικογένεια, έχεις πιει και κανά δυο ποτηράκια...που να τρέχεις τώρα μωρέ;

2. Αν είσαι γύρω στα 20, κάνεις συνήθως Ανάσταση με γονείς, παππούδες και γιαγιάδες. Τη φετινή χρονιά καλύτερα να αποφύγεις τις γκρίνιες και την κακή διάθεση. Κάθεσαι να τους κάνεις παρέα. Άλλωστε, έχεις τόσες άλλες μέρες να βγεις έξω, αυτοί σε περιμένουν πως και πως. Ανάσταση τους είσαι εσύ, μην τους τη χαλάσεις.

3. Για ποιο λόγο να δώσεις λεφτά για να διασκεδάσεις εκτός σπιτιού όταν η τηλεόραση αυτή τη μέρα έχει προγράμματα για όλα τα γούστα; Ο Σπύρος Παπαδόπουλος και το Στην Υγεία Μας είναι μια σταθερή αξία, ενώ φέτος θα έχει ανταγωνισμό από την ΔΤ, με Ρίκα Βαγιάνη και Θανάση Αλευρά. Υπάρχει και η κουρτίνα 3 για τους πιο μπουζουκόβιους.

4. Γιατί η καλύτερη μέρα για να βγεις είναι η Κυριακή του Πάσχα, όχι το βράδυ της Ανάστασης. Γι΄αυτό άλλωστε και η Δευτέρα είναι αργία. Για να μπορείς να το ξενυχτήσεις την Κυριακή.

5. Γιατί την επόμενη μέρα το έχεις παράδοση να ψήνεις εσύ το αρνί και να κάνεις το κομμάτι σου. Και το αρνί για να είναι έτοιμο στις 4 το μεσημέρι που θα στρωθεί το τραπέζι πρέπει να έχει ξεκινήσει το «στρίβειν δία της σούβλας» από τις 10, βία 11. Αν είναι και μικρό σε ηλικία θα χρειαστεί ίσως και παραπάνω ώρα.

6. Γιατί αν αποφασίσεις να βγεις θα πρέπει να συντονίσεις την παρέα, να οργανώσεις να πάρεις τηλέφωνα και το ακόμα πιο σπαστικό: να βγεις κάπου που θα αρέσει σε όλους. Αμ, δε σφάξανε!

ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ

1. Γιατί χειρότερη από τη γκρίνια των παππούδων είναι η γκρίνια της κοπέλας σου. «Έλα βρε μωρό μου, έχω κανονίσει με την Τίνα να πάμε σε ένα τέλειο μπαράκι».

2. Γιατί υπάρχουν κι αυτοί που έχουν βαρεθεί να τρώνε στη μάπα το Σπύρο Παπαδόπουλο, τα σκυλολόγια ή τη Βασιλική Ανδρίτσου, η οποία- no offense Βασιλική- πως το καταφέρνει και είναι πάντα καλεσμένη σε κάποιο εορταστικό της εκπομπής. Φέτος, θα είναι σταθερά στη ΔΤ καλεσμένη της Βαγιάνη και του Αλευρά.

3. Γιατί είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που έχεις ευκαιρία για δύο μέρες σερί ξενύχτι και να θυμηθείς τα νιάτα σου. Αντέχεις ακόμα;

4. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΕΣ ΚΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΕΣ: Παρ΄το απόφαση αυτό το άθλιο φαινόμενο με τα μπαμ μπουμ κάθε Πάσχα δεν πρόκειται να σταματήσει γιατί πάντοτε θα υπάρχουν αυτοί που θα ξεπερνούν τα όρια. Οπότε από την επιλογή να σκοτώσεις άνθρωπο ή να πάθεις καρδιακό από τους πολλούς γδούπους, καλύτερα να σκάσεις ένα ποσό σε κάποιο μαγαζί με δυνατή μουσική. (και τα μπουζούκια μόλις βρήκαν το λόγο της ύπαρξης τους).

5. Δεν έχεις ψήσει ποτέ αρνί τόσο καιρό οπότε δεν θα το κάνεις ούτε φέτος. Βγες και ξενύχτησε άφοβα.

Τι κάνεις: Υπάρχει η μέση λύση να διοργανώσεις κάτι σπίτι σου, γλιτώνοντας τη γκρίνια της κοπέλας και για να μην μπλέκεις με φαγητά και την οργάνωση εν γένει της λες πόσο την εμπιστεύεσαι και περνάς ξεκούραστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα