«Μπροστάρη» στους αγώνες θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας – Κρίσιμος μήνας ο Σεπτέμβριος

Στις επάλξεις παραμένει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο μέσον του καλοκαιριού. Ανοιχτή ομιλία θα παραδώσει σήμερα στην πλατεία του Δημαρχείου της Ηγουμενίτσας, όπου και θα απευθυνθεί στους πολίτες της περιοχής, αλλά και σε εκατοντάδες νέους που πρόκειται να βρίσκονται εκεί με αφορμή το πρώτο κάμπινγκ νέων του ΣΥΡΙΖΑ

στη Θεσπρωτία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να «σηκώσει τους τόνους» ενάντια στην κυβέρνηση και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ζητήσει εκ νέου εκλογές κάτι που υπονόησε εμμέσως χθες στις δηλώσεις του λίγο μετά την συνάντησή του με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη «να ανατραπεί αυτή η πολιτική, να φύγει η Τρόικα από τη χώρα, να πέσει αυτή η κυβέρνηση της συμφοράς και να οδηγηθούμε στο δημοκρατικό δρόμο, στην κάλπη, για να αναδειχθεί μια νέα κυβέρνηση, με ισχυρή λαϊκή νωπή εντολή, που θα αναδείξει ως πρώτιστο καθήκον τη σωτηρία της κοινωνίας και όχι των τραπεζών», είπε χαρακτηριστικά.

Έχοντας στο πλευρό του καθ’ όλη την διάρκεια της συνάντησης με τους εκπαιδευτικούς τον Δημήτρη Στρατούλη από την «Αριστερή Πλατφόρμα» που έχει αναλάβει και τις πλέον «κινηματικές» θέσεις στα όργανα του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε να συμφωνεί στα αίτημα των συνδικαλιστών ενώ δήλωσε την στήριξή του στους αγώνες τους που θα ξεκινήσουν – όπως έχει προαγγελθεί- από Σεπτέμβρη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε επίσης να εννοηθεί ότι θα πράξει το ίδιο και σε τυχόν κινητοποιήσεις γιατρών και εργαζομένων στον τομέα της Υγείας, που θεωρούνται παραπάνω από βέβαιες τον φθινόπωρο.

Απηύθυνε δε πρόσκληση για ένα «ευρύ, πανεκπαιδευτικό μέτωπο», με στόχο την αποτροπή της καταστροφής, όπως περιέγραψε την κατάσταση κατά την οποία άλλα σχολεία θα κλείνουν και σε άλλα δεν θα επαρκούν οι εκπαιδευτικοί.

Στρατηγική της Κουμουνδούρου εξ΄άλλου είναι να ξεκινήσει ξανά μια «συνομιλία» με τους συνδικαλιστές και τα κινήματα που έδωσαν και την ψήφο εμπιστοσύνη τους ως αξιωματική αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα. Σκοπός είναι να βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά στην πρώτη γραμμή των επάλξεων.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα