Χωρίς μαντήλα… απολύονται – Σχολείο στην Αγγλία επιβάλλει συγκεκριμένο dress code στις δασκάλες


Αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα με απαραίτητο αξεσουάρ τη μαντήλα εφαρμόζει μουσουλμανικό σχολείο στην Αγγλία, απειλώντας τις δασκάλες με απόλυση σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Σύμφωνα με ανώνυμες πληροφορίες, οι υπεύθυνοι του σχολείου ανάγκασαν τις δασκάλες, παρόλο που δεν ασπάζονται το Ισλάμ, να υπογράψουν νέα ατομική σύμβαση εργασίας στην οποία αναφέρεται ότι υποχρεούνται εν ώρα εργασίας να καλύπτουν το κεφάλι τους με μαντήλα. Επίσης τους έχει επιβληθεί και ένα νέο dress code που τις υποχρεώνει να

μην φοράνε φανταχτερά αξεσουάρ και γενικά οτιδήποτε θεωρείται προκλητικό.

Το μουσουλμανικό σχολείο ιδρύθηκε το 2012 και έχει 200 μαθητές ηλικίας από 4 – 16 ετών. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον πέντε δασκάλες έχουν διαμαρτυρηθεί στην Ένωση δασκάλων και ζητούν να μην εφαρμοστεί ο παράλογος ενδυματολογικός κώδικας. Η γενική γραμματέας της Ένωσης Δασκάλων του Ντέρμπι δήλωσε: «Το όλο πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι πρόκειται για ένα σχολείο που ο γονιός δεν πληρώνει δίδακτρα και οι υπεύθυνοι του σχολείου κάνουν ότι θέλουν. Οι δασκάλες θα πρέπει να ακολουθήσουν την νομική οδό. Από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε αυτό το σχολείο είχαμε τις ενστάσεις μας. Αλλά επειδή είναι δωρεάν και δεν χρηματοδοτείται από το κράτος κάνουν ότι θέλουν. Ειδάλλως αν δεν πειθαρχήσεις σε αναγκάζουν να φύγεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα