Χωρίς τέλος η φρίκη στο Westgate: Βασανιστήρια και εικόνες καταστροφής [εικόνες]

Μαρτυρίες από την ομηρεία του εμπορικού κέντρου Westgate στο Ναϊρόμπι έρχονται στο φώς, από την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ, τρεις ημέρες μετά τη λήξη της ομηρείας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες από στρατιώτες των κενυατικών ένοπλων δυνάμεων, πολλοί όμηροι βασανίστηκαν απάνθρωπα από τους τρομοκράτες, οι οποίοι τους έβγαλαν τα μάτια, τους διαμέλισαν και τους κρέμασαν από το ταβάνι με γάντζους.

Η φρίκη δεν είχε τέλος καθώς οι τρομοκράτες ευνούχισαν πολλούς από τους ομήρους ενώ στη συνέχεια τους σκότωναν αφού πρώτα τους τύφλωναν και τους αφαιρούσαν δάχτυλα.

Πολλά

παιδιά έπεσαν θύματα δολοφονίας καθώς σύμφωνα με τους Κενυάτες στρατιώτες, τα άψυχα κορμιά τους έφεραν ακόμα τα μαχαίρια που τους πήραν τη ζωή.

Η πλειοψηφία των ηττημένων τρομοκρατών βρέθηκαν απανθρακωμένοι, καθώς αυτοπυρπολήθηκαν για να αποκρύψουν τις ταυτότητές τους.

«Έβρισκες ανθρώπους να κρέμονται από γάτζους από την οροφή. Τους είχαν αφαιρέσει τα μάτια, τα αυτιά και τις μύτες. Έπαιρναν τα χέρια σου και τα «έξιναν» σαν μολύβι και μετά σου έλεγαν να γράψεις το όνομά σου με το αίμα. Πετούσαν μαχαίρια στο σώμα ενός παιδιού», δήλωσε ένας Κενυάτης γιατρός ο οποίος ζήτησε να μην δημοσιευτεί το όνομά του.

Στο μεταξύ, το ένα τρίτο του κτιρίου έχει ανατιναχθεί με τις εικόνες από τα συντρίμια να κάνουν το γύρο του κόσμου.

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >
Keywords
Τυχαία Θέματα