Χωρίς το Ράλλυ Ακρόπολις το ημερολόγιο του 2014

Με την παρουσία της Πολωνίας στη θέση της Ελλάδας, το πρώτο σχέδιο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ δεν έχει πάρα πολλές αλλαγές από το 2013.

Διέρρευσε (ή καλύτερα ο υπεύθυνος της FIA για τα ράλλυ Jarmo Mahonen) άφησε να διαρρεύσει το πρόχειρο ημερολόγιο του WRC για το 2014.

Αν και ο Φινλανδός υποστηρίζει

πως η Διεθνής Ομοσπονδία θα πάρει την τελική της απόφαση το Σεπτέμβριο, όλοι λένε πως αυτό θα είναι και το τελικό καλεντάρι της επόμενης χρονιάς και μένει να οριστικοποιηθούν μόνο οι ημερομηνίες (εκτός από τον πρώτο αγώνα στο Μόντε Κάρλο).

Η κύρια αλλαγή είναι η αντικατάσταση του Ράλλυ Ακρόπολις , από το ράλλυ Πολωνίας. Αιτία (ή μάλλον δικαιολογία) η οικονομική κρίση αλλά και η μέτρια εικόνα του περυσινού μικρότερου αγώνα. Επιπλέον, σε αυτό το πρώτο «σχέδιο» δεν φαίνεται η συμμετοχή της Βραζιλίας και της Κίνας, που είχαν σοβαρή υποψηφιότητα για την επόμενη σεζόν.

Πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν άσχημα την έξοδο της Ελλάδας φοβούμενοι πως και άλλες παραδοσιακές διοργανώσεις θα θυσιαστούν με δικαιολογία το κόστος και την οικονομική κρίση.

Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε τη γνώμη του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου κου Jean Todt. Ας μην ξεχνάμε πως ο πρόεδρος της FIA έχει χτίσει τη δική του «λαμπρή» καριέρα από τα ράλλυ και μάλλον δεν είναι πολύ καλό να δει να εξαφανίζονται αγώνες που έχουν γράψει ιστορία και έχουν γίνει ο θρύλος.

Μέχρι τώρα, πάντως, ο κ. J. Todt δεν έχει πει λέξη, και πιθανότατα δεν θα το κάνει, αφού είμαστε σε μια εποχή επανεκλογής για την προεδρία και οι ψήφοι ορισμένων αναδυόμενων χωρών είναι περιζήτητοι.

Πάντως αυτό το ημερολόγιο είναι ένα πρώτο σχέδιο και ελπίζουμε να αλλάξει αν και η οριστική του μορφή θα ανακοινωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Το ημερολόγιο για την σεζόν 2014

Ράλλυ του Μόντε Κάρλο (13 έως 19 του Ιανουαρίου 2014 άσφαλτος / χιόνι)

Ράλλυ Σουηδίας (Χιόνι)

Ράλλυ στο Μεξικό (Χώμα)

Ράλλυ της Πορτογαλίας (Χώμα)

Ράλλυ της Αργεντινής (Χώμα)

Ράλλυ της Πολωνίας (Χώμα)

Ράλλυ Ιταλίας (Χώμα)

Ράλλυ της Γερμανίας (Άσφαλτος)

Ράλλυ της Αυστραλίας (Χώμα)

Ράλλυ της Γαλλίας (Άσφαλτος)

Ράλλυ Καταλανίας ((Χώμα και άσφαλτος)

Ράλλυ της Ουαλίας (Χώμα)

Keywords
Τυχαία Θέματα