Χρώματα και μυρωδιές: Κριθαράκι με κοτόπουλο και λευκό κρασί

Το κυριακάτικο τραπέζι έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας. Γι΄αυτό, μας αρέσει να επιλέγουμε φαγητά, που μπορούν να δώσουν, με τη γεύση τους και την εμφάνισή τους, μια εορταστική πνοή στο γεύμα μας. Το κριθαράκι με το κοτόπουλο, ειδικά όταν μαγειρεύεται μαζί με λευκό κρασί, είναι από τα φαγητά τα οποία, θα σας γεμίσουν, όχι μόνο το στομάχι, αλλά και το… μάτι!

Τι θα χρειαστείτε:

• 1 κιλό στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλα και πέτσα, κομμένο σε μπουκιές

• 3 φλιτζάνια ζωμό

κοτόπουλου

• ¼ φλιτζάνι λευκό κρασί

• 1 ¼ κριθαράκι

• ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

• 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό

• ½ κουταλάκι ρίγανη

• 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο

• ¼ κουταλάκι του γλυκού γλυκό μαύρο πιπέρι

• 1 φλιτζάνι με φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κύβους

• ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

Πως θα το ετοιμάσετε:

Τοποθετείστε τον ζωμό από το κοτόπουλο, σε μια κατσαρόλα και φέρτε τα σε σημείο βρασμού. Προσθέστε τα κομμάτια του κοτόπουλο αλλά και το κριθαράκι. Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για περίπου 12 λεπτά (ή μέχρι να δείτε πως το κριθαράκι είναι έτοιμο), ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε το αλάτι και τα υπόλοιπα μυρωδικά σας και αφήστε τα να ψηθούν μαζί με το κριθαράκι, για περίπου 5 λεπτά. Για το φινίρισμα, προσθέστε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρέψτε για ένα λεπτό. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό και προσθέστε, αν θέλετε, τριμμένο τυρί. Είστε έτοιμοι!

Keywords
Τυχαία Θέματα