Χρόνια πολλά Μπρους Λι – Πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τον θρύλο των πολεμικών τεχνών

Έφερε τις πολεμικές τέχνες στο προσκήνιο και μας έκανε να τις αγαπήσουμε. Ο Μπρους Λι θα ήταν 73 χρονών αν ζούσε σήμερα.

Ο Μπρους Λι δεν δίδασκε Κουνγκ Φου. Το προσωπικό του στυλ ονομαζόταν Jeet Kune Do και περιείχε μια σειρά πολεμικών τεχνών, που βασιζόταν πάνω στο Wing Chun, το δυτικό μποξ, μέχρι και σε βηματισμούς ξιφασκίας. Ωστόσο ο ίδιος ισχυριζόταν ότι δεν δημιούργησε ένα νέο στυλ, αλλά

ότι βοήθησε τον εκάστοτε μαχητή να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του στο έπακρο.

Είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που έδειρε τον Τσακ Νόρις. Ο δεύτερος εμφανίζεται στη ταινία Enter The Dragon και δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τον διάσημο αστέρα των πολεμικών τεχνών.

«Να είστε σαν το νερό. Αδειάστε το μυαλό σας. Μην παίρνετε μορφή, να είστε σαν το νερό. Αν το βάλεις σε μπουκάλι, παίρνει το σχήμα του μπουκαλιού. Αν το βάλεις σε ποτήρι, παίρνει το σχήμα του ποτηριού. Μπορεί να επιπλέει αλλά μπορεί και να συνθλίψει. Να είστε σαν το νερό φίλοι μου», έλεγε στους μαθητές του.

Ήταν κακός μαθητής, αλλά εκπληκτικός μποξέρ και χορευτής. Ο δημιουργός του Wing Cun, Ιπ Μαν, αναγκάστηκε να τον εκπαιδεύσει ιδιαιτέρως, καθότι οι άλλοι μαθητές δεν τον ήθελαν επειδή δεν ήταν 100% Κινέζος.

Έκανε προπόνηση καθημερινά, ρίχνοντας 5000 γροθιές.

Δεν εκπαίδευε μόνο το σώμα του αλλά και το μυαλό του. Ο Μπρους Λι σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον αλλά γρήγορα εγκατέλειψε το πτυχίο για να ανοίξει τις σχολές πολεμικών τεχνών του.

Έχασε το ρόλο για τη σειρά Kung Fu από τον Ντέιβιντ Καραντάιν. Ωστόσο έπαιξε τον Kato στο Green Hornet.

Ήταν τόσο γρήγορος που δεν μπορούσε να τον πιάσει η κάμερα! Οι κινήσεις του δεν μπορούσαν να αποτυπωθούν στο κλασσικό 24αρι frame της εποχής, με αποτέλεσμα να τον φιλμάρουν στα 32 και στη συνέχεια να παίζουν πιο αργά το φιλμ, ώστε να φαίνονται οι κινήσεις του.

Ο Μπρους Λι δεν πρόλαβε να γυρίσει όλες τις σκηνές του Game of Death λόγω του θανάτου του. Ο Μπρους πρόλαβε ευτυχώς να γυρίσει τις τελευταίες σκηνές μάχης.

1 από 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Μπορούσε να κάνει τρύπες στα αναψυκτικά με τα δάχτυλα του. Είχε μοναδική δύναμη στα χέρια και εκεί οφείλεται και το περίφημο One Inch Punch που έχουμε δει στα βίντεο.

Πέθανε από εγκεφαλικό οίδημα σε ηλικία 32 χρονών. Το μόνο που είναι γνωστό, είναι πως το βράδυ πριν τον ύπνο ένιωσε δυνατό πονοκέφαλο και ο γιατρός του χορήγησε το Equagesic, ένα φάρμακο που συνδύαζε ασπιρίνη και μυοχαλαρωτικό.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα