«Χρυσάφι» στην Αμφίπολη: Εταιρεία έκανε αίτηση για δημιουργία υδατοδρομίου!

Σε μια από τις ωραιότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, στο «Καλώς ήρθε το δολάριο», ο σερβιτόρος Μάκης Δεμίρης που εργάζεται στο νυχτερινό κέντρο της Τρούμπας, «Blue Black» λέει κάποια στιγμή στην υπέροχη Άννα Καλουτά μεταφέροντας την αγωνία του για το αν το μαγαζί θα έχει διερμηνείς την κρίσημη ώρα που θα ξεμπαρκάρουν τα ναυτάκια του 6ου αμερικάνικου στόλου στον Πειραιά...

«Γιατί εδώ που τα λέμε κ. Φούλη μου, όλοι τον Στόλο περιμένουνε...Μπακάληδες, φουρνάρηδες».

Γράφει ο Δημήτρης Δεμεσούκας

Κάπως

έτσι μπορεί να περιγραφεί η κατάσταση και στην Αμφίπολη. Όλα τα ευρήματα που έχουν έρθει στο φως έως σήμερα από την ομάδα της αρχαιολόγου κ.Περιστέρη σηματοδοτούν πως κάτι σπουδαίο κρύβει στο εσωτερικό του ο τύμβος Καστά. Αυτό το σπουδαίο που το περιμένουν όλοι όπως οι φτωχοί αλλά τίμοι εργαοζόμενοι στο «Blue Black» της Τρούμπας.

'Ηδη οι ανασκαφές στην Αμφίπολη έγιναν παγκόσμιο θέμα σε όλα τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Και όσο οι εργασίες προχωρούν, η αγωνία κορυφώνεται.

Καταλαβαίνει βέβαια κανείς το μέγεθος της ανακάλυψης έαν ο ένοικος του τάφου είναι ο Μακεδόνας στρατηλάτης, Μέγας Αλέξανδρος όπως πολλοί προσδοκούν.

Κερδισμένη πρώτη και καλύτερη βέβαια θα είναι η κυβέρνηση. Ποιός πρωθυπουργός και ποιος υπουργός Πολιτισμού δεν θα ήθελε επί θητείας του να έρθει στην επιφάνεια η σπουδαιότερη σύγχρονη αρχαιολογική ανακάλυψη.

Μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Τασούλα θα γραφεί με χρυσά γράμματα και το όνομα της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη που το όνομα της θα ξεπεράσει σε φήμη ακόμη κι εκείνο του μεγάλου Μανόλη Ανδρόνικου.

Ολόκληρη η περιοχή πέριξ της Αμφίπολης θα γίνει παγκόσμιος τουριστικός πόλος έλξης. Ο τύμβος Καστά δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει σε επισκεψιμότητα ούτε καν από τον Παρθενώνα ή την αρχαία Ολυμπία.

Καθημερινά τηλεοπτικά συνεργεία ακόμη και από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου αλλά και απλός κόσμος επισκέπτονται τον τύμβο επιχειρώντας να δουν από κοντά τις ανασκαφές, να γευθούν μια δόση «αρώματος αρχαιολογικού μυστηρίου» και να ανταλλάξουν εκτιμήσεις για το ποιος είναι θαμμένος στο εντυπωσιακό ταφικό σύνολο.

Ιδού λοιπόν πως θα έρθει και ο «στόλος». Έως σήμερα τα βασικά μέσα μεταφοράς των επισκεπτών ήταν τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία. Κι όμως είναι τέτοιο το ενδιαφέρον που όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» εταιρεία έκανε αίτηση για την άδεια δημιουργίας υδατοδρομίου στην περιοχή!

Πρόκειται για την εταιρεία Υδροπλάνα Ελλάδος Α.Ε. η οποία μάλιστα στην αίτηση που κατέθεσε διευκρινίζει ότι στόχος της-εφόσον βέβαια εγκριθεί το αίτημα της-είναι να αρχίσουν κιόλας τα δρομολόγια από τον ερχόμενο Μάιο.

Με έγγραφο που απέστειλε στον δήμο της περιοχής ζητάει να δοθεί άδεια προσέγγισης στο λιμάνι προκειμένου να μεταφέρονται οι τουρίστες στην Αθήνα και άλλους σταθμούς που ήδη έχει.

Το θέμα αδειοδότησης υδατοδρομίου θα τεθεί αρχικά στο Λιμενικό Ταμείο Αμφίπολης και εντός των ημερών στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ η ανάθεση της εταιρίας που θα αναλάβει τα δρομολόγια, θα γίνει με διαγωνισμό. Φυσικά το ενδεχόμενο η Αμφίπολη να συνδεθεί με υδροπλάνα με την υπόλοιπη χώρα ανοίγει νέους δρόμους στην τουριστική αξιοποίησή της.

Επομένως, όπως καταλαβαίνετε, στην Αμφίπολη όλοι τον «στόλο» περιμένουν για να «ξεχρεώσουν». Όχι τα ναυτάκια, αλλά τους τουρίστες από όλο τον κόσμο.

The post «Χρυσάφι» στην Αμφίπολη: Εταιρεία έκανε αίτηση για δημιουργία υδατοδρομίου! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα