Δάφνη Μπόκοτα: Η Ελλάδα θα είναι μέσα στη δεκάδα της Eurovision

Μια ημέρα πριν από τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision, η Δάφνη Μπόκοτα έδωσε τις δικές της προβλέψεις για την ελληνική, αλλά και για την κυπριακή αποστολή, μιλώντας στο περιοδικό DownTown της Κύπρου.

Η Μπόκοτα, που για χρόνια βρισκόταν πίσω από την περιγραφή του μουσικού διαγωνισμού, δήλωσε: «Το τραγούδι της Δέσποινας Ολυμπίου έχει μια υπέροχη ενορχήστρωση και θεωρώ ότι, αν φέτος είναι η χρονιά της μπαλάντας,

θα μπορούσε να φτάσει ψηλά, να πάει πολύ καλά. Και για την ελληνική συμμετοχή έχω καλό feeling, γιατί τα Βαλκάνια θα την υποστηρίξουν. Από τότε που άλλαξε ο χάρτης της Eurovision, είναι εύκολο για την Ελλάδα να είναι στη δεκάδα».

Μάλιστα, η Δάφνη δικαιολόγησε το γεγονός ότι πέρυσι η Ελευθερία Ελευθερίου ήρθε στη 17η θέση: «Πήγε στη Eurovision χωρίς να έχει σοβαρή υποστήριξη, όπως πήγαινε τη δεκαετία του ‘90. Φέτος, είναι διαφορετικά τα πράγματα και φάνηκε και από την διοργάνωση του ελληνικού τελικού. Το τραγούδι έχει “πλάτη” και υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που θα το “σπρώξει” στο εξωτερικό».

Σχολίασε ακόμα το γεγονός ότι κάποιες πολιτικές δυνάμεις είχαν διατυπώσει την αντίθεσή τους να λάβει μέρος φέτος η Ελλάδα στη Eurovision: «Συμφωνώ ότι φέτος η Ελλάδα δε θα έπρεπε με κανένα τρόπο να πάρει μέρος στον διαγωνισμό. Είναι γνωστό ότι στο εξωτερικό δεν υπάρχει καλή εικόνα για την Ελλάδα πια, γι’ αυτό θα έπρεπε να μην προκαλούμε! Και επιπλέον, δεν καταλαβαίνω σε ποιον θα προσφέρει χαρά η συμμετοχή μας, όταν ο κάθε ένας έχει να λύσει το βιοποριστικό του πρόβλημα; Βγαίνουμε διαμελισμένοι στην Ευρώπη να αποδείξουμε τι; Ότι “Alcohol is free”;». Εξέφρασε την αντίθεσή της στο μήνυμα που περνάει το τραγούδι μας, λέει: «Διαφωνώ με την συγκυρία που επιλέξαμε να στείλουμε το συγκεκριμένο τραγούδι, παρόλο που πιστεύω ότι θα είναι μέσα στη δεκάδα! Αυτό για μένα, όμως, δεν είναι απαραίτητα επιτυχία».

Keywords
Τυχαία Θέματα