Δέκα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς νομιμοποιήθηκαν τα αυθαίρετα του ΟΑΚΑ

Την Δευτέρα ολοκληρώθηκε η διαδικασία τακτοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών του ΟΑΚΑ, μεταξύ των οποίων ήταν και οι μεταλλικές κατασκευές «Καλατράβα» που είχαν γίνει χωρίς την έκδοση της απαραίτητης οικοδομικής άδειας.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αναφέρει πως σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασίας τακτοποίησης «κατ' εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 29 του νόμου 4178/2013 (ΦΕΚ 174/Α/8-8-2013) “Αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις”, η οποία συμπεριλήφθηκε

στον νόμο μετά από συνεργασία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού με τον τότε αναπληρωτή υπουργό κ. Σταύρο Καλαφάτη».

Η τακτοποίηση των αυθαιρέτων αφορά τις εξής κατασκευές:

Το στέγαστρο του Κεντρικού ΣταδίουTο στέγαστρο του ΠοδηλατοδρομίουH μετατροπή του Ποδηλατοδρομίου σε κλειστή εγκατάστασηH θολωτή περιοχή περιπάτου «Αγορά»Tο Τείχος των ΕθνώνΤα δύο στέγαστρα στις πύλες εισόδου επί της Κύμης και επί της Νεραντζιωτίσσης τα pavilions που είναι κτίσματα με βοηθητικές χρήσεις (χώροι υγιεινής κοινού, γραφεία ομοσπονδιών, κλπ)Όλες οι περιφράξεις και όλα τα στοιχεία διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρουΕπεκτάσεις στο Ανοικτό Κολυμβητήριο που χρησιμοποιούνται ως γραφείαΤέσσερα κτίσματα υποσταθμών της ΔΕΗ στον περιβάλλοντα χώροΑλλαγή χρήσεις στα κτίρια των ξενώνων, τα οποία πλέον στεγάζουν υπηρεσίες του - Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Στρατού και διαφόρων Ομοσπονδιών.

Για όσο διάστημα οι παραπάνω κατασκευές ήταν αυθαίρετες δεν μπορούσαν να γίνουν έργα συντήρησης και επισκευής. Επίσης, για την συντήρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα, που είχε να γίνει από το 2004, έχουν προβλεφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής, συνολικά 8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλες 600 χιλιάδες ευρώ έχουν δοθεί από την έκτακτη χρηματοδότηση του 2014 για τις άμεσες ανάγκες επισκευής και συντήρησης του ΟΑΚΑ, για χώρους όπως το κλειστό προπονητήριο.

Φωτογραφία Eurokinissi

The post Δέκα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς νομιμοποιήθηκαν τα αυθαίρετα του ΟΑΚΑ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα