Δεν δικαούται grexit κυβέρνηση του 25,62%

Προφανώς κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί στην κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου το δικαίωμα να διεξάγει όπως αυτή πιστεύει τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και δανειστές μας. Έχει την πολιτική νομιμοποίηση του λαού και της Βουλής των Ελλήνων. Έχει σε τελευταία ανάλυση και την ευθύνη και θα κριθεί γι αυτό.

Γράφει ο Παντελής Ζαγοριανίτης

Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να οδηγήσει τη χώρα σε ρήξη που θα σημαίνει

έξοδο από το ευρώ, χωρίς να ρωτήσει τον ελληνικό λαό καθώς η εντολή του ήταν σαφής: Θα κυβερνήσετε και θα διαπραγματευθείτε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό επιβεβαιώνεται και από τις δημοσκοπήσεις που έχουν διεξαχθεί μετά τις εκλογές.

Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφιστεί από το 22,66% του συνόλου του εκλογικού σώματος των 9.911.495 εγγεγραμμένων εκλογέων. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν μόλις το 2,96% του ίδιου σώματος. Αν τους αθροίσουμε τότε το σύνολο φτάνει στο 25,62%.

Ακόμη κι αν προσθέσουμε σε αυτό το ποσοστό, όχι πολιτικά φυσικά, αλλά αθροιστικά τα ποσοστά του ΚΚΕ (3,41%) και της Χρυσής Αυγής (3,92%) που παρότι εκκινούν από διαφορετικές αφετηρίες πρεσβεύουν την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε., το συνολικό ποσοστό φτάνει στο 32,95% και όχι στο 52,84% όπως θα βόλευε ορισμένους να υποστηρίζουν με βάση το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών.

Θα πρέπει φυσικά να τονιστεί ξανά ότι οι πολίτες ψήφισαν ή δεν ψήφισαν στις 25 Ιανουαρίου όχι για το αν θα φύγει η χώρα από το ευρώ, αλλά για το ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα τις τύχες της χώρας εντός του ευρώ.

Αν προκύψει θέμα εξόδου τότε ο ελληνικός λαός πρέπει να κληθεί να ψηφίσει ξανά και μάλιστα έχοντας μπροστά του τις καθαρές θέσεις όλων των κομμάτων.

The post Δεν δικαούται grexit κυβέρνηση του 25,62% appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα