Δεν επιβεβαιώνει η Κομισιόν τα ραντεβού της Τρόικας στην Αθήνα – Ενοχλημένος ο Στουρνάρας

Περίεργη τροπή δείχνουν να παίρνουν τα πράγματα όσον αφορά τα ραντεβού της Τρόικας με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης που είναι προγραμματισμένα να γίνουν την Τρίτη στη Αθήνα.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Σαντάλ Χιούζ, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το «tovima.gr» που ήρθε σε επικοινωνία μαζί της το απόγευμα της Παρασκευής, δηλώνει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αυτή τη στιγμή τα ραντεβού της Τρόικας την Τρίτη με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης στην Αθήνα.

«Ελπίζουμε

ότι η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες όταν θα υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες», τονίζει η εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, ο Γιάννης Στουρνάρας παρουσιάζεται «ιδιαίτερα ενοχλημένος με τα παιγνίδια που παίζονται».

Η Deutsche Welle αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι η Τρόικα θα επιστρέψει όταν θα έχει στη διάθεσή της όλες τις αναγκαίες πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές που θα της επιτρέψουν να ξεκινήσει τις συζητήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Επιβεβαιώνεται μάλιστα ότι τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ η Κομισιόν δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την επιστροφή της Τρόικας, που σημαίνει ότι εξακολουθούσαν να υπάρχουν εκκρεμότητες.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι στις Βρυξέλες κρατούν χαμηλούς τόνους από την αποχώρηση της Τρόικας μέχρι σήμερα, αποφεύγοντας δηλώσεις που θα μπορούσαν να μεγιστοποιήσουν τις διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι διαφωνίες μεταξύ Τρόικας και κυβέρνησης

Η βασική διαφωνία μεταξύ της Τρόικας και της κυβέρνησης έχει να κάνει με το ύψος του δημοσιονομικού κενού το 2014

Όπως είναι γνωστό η βασική διαφωνία μεταξύ της Τρόικας και της κυβέρνησης έχει να κάνει με το ύψος του δημοσιονομικού κενού το 2014, όπου οι εκπρόσωποι των πιστωτών το τοποθετούσαν αρχικά στα 2,9 δισ. ευρώ και ζητούσαν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα. Στη συνέχεια μείωσαν τις απαιτήσεις τους, ωστόσο εξακολουθούν να είναι σαφώς μεγαλύτερες από τα 500 εκατ. ευρώ που θεωρεί το ύψος του δημοσιονομικού κενού η κυβέρνηση. Διαφωνίες υπάρχουν επίσης και σε σχέση με τα προαπαιτούμενα της δόσης τους Ιουλίου, κυρίως την επιμονή των Βρυξελλών να κλείσουν οι δύο από τις τρεις υπό αναδιάρθρωση κρατικές επιχειρήσεις, δηλαδή η ΕΛΒΟ και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα