Δεν μένει μπουκιά! Παστίτσιο με σπιτική μπεσαμέλ

Ένα κομμάτι ζεστό και λαχταριστό παστίτσιο αποτελεί ένα μικρό, γευστικό παράδεισο για κάθε σπίτι! Οπότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου και να το φτιάξεις μόνος, -η σου. Και μάλιστα με σπιτική μπεσαμέλ…

Υλικά

500 γραμμ. μακαρόνια Νο2½ φλιτζ. ελαιόλαδο500 γραμμ. κιμάς ανάμεικτος1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο200 γραμμ.ντομάτες κονκασέ1 κουταλάκι ρίγανηΑλάτι & πιπέρι100 γραμμ.τριμμένο κεφαλοτύρι

Για τη μπεσαμέλ

1 λίτρο γάλα80 γραμμ. βούτυρο100 γραμμ. αλεύρι2 αυγά½ κουταλάκι
μοσχοκάρυδο⅓ κουταλάκι μπαχάρι

Διαδικασία

Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια (όση ώρα προτείνει το πακέτο, περίπου 13 λεπτά). Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα αδειάζουμε.

Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τον κιμά: σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για να σοταριστεί ομοιόμορφα.

Αφού σοταριστεί, προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο νερό. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για περίπου 40 λεπτά. Αν τελειώνουν τα υγρά του και χρειάζεται κι άλλο βράσιμο, προσθέτουμε λίγο νεράκι ζεστό, για να μη σταματήσουμε το μαγείρεμα. Ρίχνουμε το ασπράδι από το ένα αυγό στα μακαρόνια και το μισό τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια αναμειγνύουμε το βούτυρο και το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να βγάλει φουσκάλες. Αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε τριμμένο κεφαλοτύρι, το μισό από αυτό που μας έχει περισσέψει και μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε ένα αυγό, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αδειάζουμε τον κιμά στα μακαρόνια, που έχουμε στρώσει στο ταψί, και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού. Από πάνω ρίχνουμε τη μπεσαμέλ, τη στρώνουμε να καλύψει τα μακαρόνια και πουδράρουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και με μικρά κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε στο φούρνο έως ότου από πάνω πάρει χρυσαφί χρώμα η κρέμα. Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και το κόβουμε.

The post Δεν μένει μπουκιά! Παστίτσιο με σπιτική μπεσαμέλ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα