Δεν πάει άλλο- Ο Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή

Τη διασφάλιση της σταθερότητας της χώρας και την αποφυγή δημιουργίας εμφυλιοπολεμικού κλίματος θέτουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσαν ως το μείζον διακύβευμα κατά την 5ωρη σύσκεψη που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του koolnews.gr ο πρωθυπουργός δέχθηκε εισηγήσεις από συνεργάτες του να δοθεί οριστικό τέλος στη Χρυσή Αυγή

και να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα, σενάριο που συζητήθηκε για αρκετή ώρα στη συνάντηση που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος πρόσφατα είχε προτείνει ανάλογη διαδικασία.

Ωστόσο οι εισηγήσεις αυτές δεν φαίνεται να προκρίνονται καθώς η εκτίμηση είναι πως μια τέτοια κίνηση θα ενίσχυε ακόμη περισσότερο τη Χρυσή Αυγή και το οποιαδήποτε νόμιμο υποκατάστατό της με το οποίο θα κατέβαινε στις εκλογές.

Τελικά οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε μια μετωπική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής με πολιτικά, δικαστικά και αστυνομικά, ενώ θα συνεχιστεί και η θεωρία των «δύο άκρων» από την οποία ωστόσο ο κ. Βενιζέλος κρατά διακριτικές αποστάσεις καθώς το γεγονός ότι ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν μετακινηθεί προς την Χρυσή Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, δυσκολεύει την κοινή στρατηγική μεταξύ των δύο κομμάτων.

Oι δύο πολιτικές δυνάμεις αναμένεται να χαρακτηρίσουν από το βήμα της Βουλής το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου ως «παραστρατιωτική και εγκληματική οργάνωση» ενώ με πρωτοβουλία του Νίκου Δένδια ξεκινά η διαδικασία διεύρυνσης των δύο άρθρων του Ποινικού Κώδικα που αφορούν στις Εγκληματικές Οργανώσεις και τις Ένοπλες Ομάδες. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Real.gr η ΕΥΠ και η κρατική ασφάλεια αναλαμβάνουν ενεργή δράση και όλες οι οργανώσεις και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής όπου υπάρχουν θα βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση.

«Σε οποιοδήποτε παράπτωμα και αν υποπέσουν θα εφαρμόζεται άμεσα ο νόμος. Είτε φέρουν όπλα είτε όχι» σημείωνε συνομιλητής του πρωθυπουργού ο οποίος υπενθύμιζε με νόημα την ιστορική ρήση του Ηλία Ηλιού «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα».

Μέτρα θα ληφθούν και στη Βουλή των Ελλήνων καθώς το προεδρείο είναι αποφασισμένο να μην δεχθεί άλλο τις ανάρμοστες συμπεριφορές και τις υβριστικές επιθέσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα