Δες την σουηδικά και φτιάξε αφράτα ψωμάκια κανέλλας για παρέα στον καφέ

07:20 6/3/2014 - Πηγή: KoolNews

Σηκώνεσαι το πρωί και με τους ρυθμούς που ετοιμάζεσαι δεν προλαβαίνεις να φας και να πιεις τίποτα. Ακόμα και τον καφέ αναγκάζεσαι να τον πάρεις απ΄έξω. Εκτός κι αν είσαι τυχερός και στον έχουν έτοιμο. Αν έχεις έτοιμο καφέ πες να σου ετοιμάσουν και σουηδικά ψωμάκια κανέλλας που θα σου δώσουν τόνωση για την ημέρα. Πώς; Με την παρακάτω συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

25γρ μαγιά75γρ βούτυρο ή μαργαρίνη250ml γάλαμισή κούπα ζάχαρη1 πρέζα αλάτι1κ.γ. τριμμένο κάρδαμοπερίπου 3μιση κούπες αλεύρι

Για τη γέμιση:

50γρ βούτυρο
ή μαργαρίνημισή κούπα ζάχαρη4κ.γ. κανέλλα

Επίσης θα χρειαστείτε:

1 αυγόZάχαρη σε μεγάλα κομμάτια για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε αυτό το γάλα. Ζεσταινουμε μέχρι τους 37 βαθμούς (θερμοκρασία σώματος) και δυαλύουμε μέσα τη μαγιά.Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το κάρδαμο.Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανεκατεύοντας (αν θέλετε, με το μίξερ), η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και εύπλαστη.Καλύπτουμε τη ζύμη με ένα πανί και την αφήνουμε για 30 λεπτά.Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνείωντας όλα τα υλικά μαζί.Απλώνουμε τη ζύμη σε σχήμα ορθογώνιο (περίπου 20x50εκ).Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τη γέμιση έτσι ώστε να την καλύπτει όλη.Τυλίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενο ρολό.Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους περίπου 1,5εκ, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν.Χτυπάμε το αυγό και αλέιφουμε προσεκτικά τα ψωμάκια με αυτό με ένα μαλακό πινέλο.Σκορπάμε από πάνω τη ζάχαρη.Ψήνουμε στους 225 βαθμούς για 8-10 λεπτά.

Συνταγή: sintagespareas.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα