Διεθνές κύκλωμα γύρω από το άγνωστο κοριτσάκι που βρέθηκε στον καταυλισμό Ρομά;

Τα φώτα των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης στράφηκαν στην Ελλάδα ξανά. Αυτήν την φορά όχι για δημοσιονομικούς ή πολιτικούς λόγους, αλλά για την υπόθεση με το άγνωστο 4χρονο κοριτσάκι το οποίο βρέθηκε σε οικογένεια Ρομά σε καταυλισμό στα Φάρσαλα.

Το κοριτσάκι εντοπίστηκε κατά την έρευνα της Αστυνομίας στον καταυλισμό όταν η εισαγγελέας πρόσεξε τυχαία μέσα σε ένα από τα σπίτια πως ένα από τα παιδιά της οικογένειας ήταν κατάξανθο. Ζήτησε από τους αστυνομικούς να της το φέρουν και έτσι ξεκίνησε το θρίλερ…

Οι «γονείς» της, είπαν πως είναι δικό τους, πως το υιοθέτησαν και πολλά άλλα πέφτοντας σε πολλές αντιφάσεις.

Μία γενετική εξέταση ωστόσο η οποία και έγινε, αρκούσε προκειμένου να εξακριβωθεί πως το 4χρονο αγγελούδι δεν είχε κιαμμία σχέση με την φερόμενη ως οικογένειά της. Μάλιστα από τις πρώτες έρευνες η Αστυνομία εξακρίβωσε πως το παιδί βρισκόταν παρανόμως στην οικογένεια αυτή χωρίς να υπάρχει κανένα δικαιολογητικό που να δηλώνει υιοθεσία.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., το κορίτσι έχει λευκή χροιά δέρματος, ξανθά μαλλιά και πράσινα μάτια, χαρακτηριστικά που διαφοροποιούνται πλήρως από αυτά των φερόμενων ως γονέων του.

«Οι δύο ημεδαποί Ρομά» αναφέρει η αστυνομία, «προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, που ακολούθησε, προέβαλαν συνεχώς μεταβαλλόμενους ισχυρισμούς σχετικά με την απόκτηση του παιδιού, οι οποίοι εδραίωναν σφόδρα την πεποίθηση ότι το κορίτσι δεν είναι τέκνο των συγκεκριμένων γονέων».

»Όπως προέκυψε από την πρόοδο των ερευνών, οι δύο ημεδαποί Ρομά, το έτος 2009 αφαίρεσαν, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το κορίτσι από τους βιολογικούς γονείς του, ενώ κατάφεραν να υφαρπάξουν από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων ληξιαρχική πράξη γέννησης - βάπτισής του».

»Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η 40χρονη είναι κάτοχος δύο Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, με διαφορετικά στοιχεία, τα οποία είναι σε ισχύ, ενώ διατηρεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες -μία στο Δήμο Λαρισαίων, στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα πέντε κοριτσιών κι ενός αγοριού και μία στο Δήμο Τρικκαίων, στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα τεσσάρων κοριτσιών».

»Μάλιστα, με αυτές τις οικογενειακές μερίδες «εμφανίζεται» η 40χρονη, μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών, το έτος 1993 (από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο), να έχει γεννήσει τρία παιδιά και σε ακόλουθο χρονικό διάστημα τρεισήμισι μηνών (από τον Οκτώβριο του 1994 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1995) να έχει γεννήσει άλλα τρία παιδιά. Όσον αφορά στον 39χρονο, προκύπτει ότι αυτός διατηρεί και τρίτη οικογενειακή μερίδα στο Δήμο Φαρσάλων, στην οποία εμφαίνεται ως πατέρας ακόμη τεσσάρων παιδιών».

»Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ημεδαποί Ρομά κατάφεραν να εκδώσουν αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) με τα στοιχεία του ανήλικου κοριτσιού. Σε βάρος των ανωτέρω, οι οποίοι συνελήφθησαν, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση».

»Στο ανήλικο κορίτσι παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης, μετά από αίτημα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εκδόθηκε διάταξη από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, με την οποία αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια της ανήλικης από τους δύο ROMA και το κορίτσι χθες (17-10-2013) παραδόθηκε στο σύλλογο Χαμόγελο του Παιδιού».

1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Αγώνας για να εντοπιστούν οι βιολογικοί γονείς

Η Αστυνομία ψάχνει με πυρετώδεις ρυθμούς για να εντοπίσει τους πραγματικούς γονείς του 4χρονου κοριτσιού ενώ χαρακτηριστικό είναι πως έχει εκδώσει διεθνές σήμα μέσω της Interpol για τον εντοπισμό τους. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως δεν μπορεί να εξακριβωθεί εάν το κοριτσάκι γεννήθηκε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Μάλιστα προκειμένου να βοηθηθεί η έρευνα το μικρό κορίτσι θα εξετάσει ανθρωπολόγος για να βρεθεί κατά προσέγγιση η εθνικότητά του. Οι πρώτες εικασίες λένε πως κατάγεται από βόρεια ίσως και σκανδιναβική χώρα, ωστόσο στην ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν το γεγονός το κορίτσι να κατάγεται και από βόρεια βαλκανική χώρα όπως Ουκρανία ή Ρουμανία.

Από την ΕΛΑΣ εξετάζεται και η εκδοχή της ύπαρξης κυκλώματος που φέρνει στην Ελλάδα εγκύους γυναίκες από τη Βουλγαρία για να γεννήσουν εδώ και στη συνέχεια να πάρουν τα παιδιά τους με σκοπό να τα πουλήσουν. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν έρευνες σε μητρώα νοσοκομείων της Αττικής και της επαρχίας.

«Μου το χάρισε σε ένα σούπερ μάρκετ»!

Το ζευγάρι των Ρομά που είχε το κοριτσάκι, υπέπεσε σε απίστευτες αντιφάσεις μιλώντας στην Αστυνομία. Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις τόσο του 39χρονου όσο και της 40χρονης ήταν αυτές που κίνησαν τις υποψίες στους Αστυνομικούς προκειμένου να προβούν σε εξέταση DNA. Μιλώντας στο STAR, η γυναίκα είπε μάλιστα πως το παιδί της το χάρισε η μητέρα του έξω από ένα σούπερ μάρκετ, λέγοντας πως ούτε το έκλεψε ούτε το παραβίασε. «Μου την έφεραν, τη μεγάλωσα με την αγάπη μου, με τη δύναμή μου, την πήγαινα στο σούπερ μάρκετ, την πήγαινα στον παιδίατρο, δεν την είχα κρυμμένη καθόλου, έπαιζε στην παιδική χαρά, πηγαίνετε να ρωτήσετε στην παιδική χαρά που είναι κοντά στο σούπερ μάρκετ, έπαιζε εκεί. Την αγάπησα. Το έδωσε σε μένα και μόλις μου την έδωσε σηκώθηκε και έφυγε. Εγώ περίμενα στο σούπερ μάρκετ μια ώρα μήπως το μετανιώσει και έρθει και την πάρει και αυτή τίποτα. Τίποτα, τίποτα! Εγώ την μεγάλωσα με δάκρυα. Ξέρεις πως την νιώθω την Μαρία... Κλαίω συνέχεια», είπε γυναίκα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού μάλιστα η Αστυνομία αναζητά έναν άνδρα ονόματι Λευτέρη ο οποίος ίσως γνωρίζει πολλά για την υπόθεση και πιθανόν είναι το πρόσωπο-κλειδί προκειμένου να βρεθούν οι γονείς του 4χρονου κοριτσιού.

«Ήθελαν να την ξεφορτωθούν»

«Τη Μαρία δεν την ήθελε η αλλοδαπή βιολογική μητέρα της και επειδή δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει αποφάσισε να την ξεφορτωθεί» είπε η δικηγόρος των Ρομά ενώ παραδέχθηκε πως «γίνονται πολλά στις κοινότητες των Ρομά για να εξασφαλιστούν τα επιδομάτα». Η Μαριέττα Παλάβρα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ υπεραμύνθηκε των πελατών της τονίζοντας ότι η 40χρονη τσιγγάνα λυπήθηκε το κορίτσι και αποφάσισε να το πάρει κοντά της, σκεπτόμενη ότι εκεί που τάιζε πέντε στόματα, απλά θα τάιζε έξι.

Η παρέμβαση Σαμαρά για συμπαράσταση στο αγγελούδι

Εν τω μεταξύ με τον Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο πρόεδρο του «Του Χαμόγελου του Παιδιού», επικοινώνησε νωρίτερα, έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Εργασίας θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την υποστήριξη του ανήλικου κοριτσιού.

Δήμος Αθηναίων: Απαρχαιωμένο το καθεστώς ληξιαρχικών πράξεων

Από την πλευρά του ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Η υπόθεση του μικρού κοριτσιού που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά, με ληξιαρχική πράξη γέννησης που εκδόθηκε από τον δήμο Αθηναίων, καταδεικνύει το εξαιρετικά προβληματικό και απαρχαιωμένο νομικό καθεστώς που διέπει τη διαδικασία δήλωσης γεννήσεων.

Με την εφαρμογή του νόμου 344/76, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης δεν απαιτείται πιστοποιητικό γέννησης από μαιευτήριο, αλλά αρκεί η δήλωση ενός γονέα και δύο επιπλέον μαρτύρων που ήταν παρόντες κατά τη γέννηση του παιδιού. Ληξιαρχική πράξη γέννησης εκδίδεται από τον δήμο, στον οποίο ο γονέας δήλωσε ότι έλαβε χώρα το γεγονός. Αν και ο νόμος επιβάλει τη δήλωση της γέννησης εντός 10 ημερών, εντούτοις προβλέπει ότι οι γονείς μπορούν να δηλώσουν τη γέννηση του παιδιού, ακόμη έως και την ενηλικίωσή του, με καταβολή χρηματικού προστίμου!

Ο δήμος Αθηναίων θα αναμείνει την πιστοποίηση των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών, περί ψευδούς βεβαίωσης των γονέων και κατόπιν θα εφαρμόσει τη νομιμότητα προκειμένου να ανακληθεί η συγκεκριμένη ληξιαρχική πράξη, η οποία φέρεται να είναι προϊόν ψευδών βεβαιώσεων».

Επίσης, όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε, καλείται να τηλεφωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
αγνωστο, ελλαδα, ισχύ, roma, interpol, ελασ, dna, star, πηγαίνετε, σαμαρας, facebook, twitter, Αντωνης Σαμαρας, σταση εργασιας, επιδοματα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, φορολογικη δηλωση 2011, www.facebook.com, φορολογια 2013, αστυνομικο τμημα, επιδομα παιδιου, ξανα, υπουργειο εργασιας, ξανθα μαλλια, αστυνομια, βουλγαρια, γυναικα, δημος αθηναιων, μητερα, ουκρανια, πλαισιο, ρουμανια, υιοθεσια, ωρα, dna, star, αγαπη, απλα, πηγαίνετε, βοηθεια, βορεια, γεγονος, γονεις, δακρυα, διαστημα, δυναμη, δημος, δηλωση, δηλωσεις, εγινε, ειπαν, ειπε, υπαρχει, ελασ, εξι, ερευνα, ερευνες, ετος, εφυγε, υποθεση, ισχυει, λευκη, μαλλια, ματια, μαιευτηριο, μικρο, μαρια, ξανθα, οικογενεια, παιδι, παιδικη χαρα, παιδια, πιστοποιηση, πιστοποιητικο γεννησης, ρομα, συνεχεια, συνταξη, σουπερ μαρκετ, σπιτια, σουπερ, τμημα, τρια, τριτη, εικασιες, ισχύ, φορα, χαμογελο, χαρα, αγωνας, εφαρμογη, χωρα, interpol, υπουργειο, χροια, πεφτοντας, roma, σημα, ξεκινησε, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα