Δηλώσεις-φωτιά από Βενιζέλο – Αφήνει έκθετο το Στουρνάρα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επεφύλαξε αυστηρή απάντηση στις δηλώσεις Στουρνάρα περί «στοχευμένων περικοπών», κάνοντας λόγο για φήμες που αναστατώνουν χωρίς λόγο τον κόσμο και ξεκαθαρίζοντας ότι την πολιτική της κυβέρνησης την καθορίζει ο ίδιος με τον πρωθυπουργό, εξαιρώντας ουσιαστικά τον υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Βενιζέλος

προέβη σε δηλώσεις με αφορμή τη χθεσινή ομίλα του κ. Στουρνάρα στο 12ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ, κατά την οποία μεταξύ άλλων εκτίμησε πως υπάρχουν περιθώρια «στοχευμένων περικοπών», με την κατάργηση «κοστοβόρων» και «άδικων» εξαιρέσεων στο ασφαλιστικό σύστημα που σήμερα «χωρίζουν τους πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους».

Ο ίδιος ανέφερε ότι «συνεχώς μιλάμε για κάποια φορολογικά μέτρα, για κάποια ασφαλιστικά μέτρα, για μια αβεβαιότητα, ενώ πρέπει να υπάρξει μια ηρεμία, μια αισιοδοξία, να αφοσιωθούμε στην ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας και μετά».

Όταν δημοσιογράφος επεσήμανε ότι δεν είναι απλά φήμες αλλά πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν σχολιάζει τίποτα που δεν συνιστά απόφαση του Πρωθυπουργού και του ιδίου

Λίγο αργότερα, έγινε γνωστή η υποχώρηση από πλευράς του υπουργείου Οικονομικών καθώς οι παρεμβάσεις που εξετάζονται από την κυβέρνηση στο ασφαλιστικό αφορούν μόνο το καθεστώς των πρόωρων συντάξεων, ενώ ακόμα διαβεβαιώθηκε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξει το γενικό υφιστάμενο καθεστώς και να μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα