Δημοσκοπικό θρίλερ: Η ΝΔ πέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ

00:49 3/9/2015 - Πηγή: KoolNews

Οριακή ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό δείχνει δημοσκόπηση της GPO που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη και σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ .

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση

που πραγματοποιήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega -σε δείγμα 1.000 ατόμων και σε διάστημα από την Δευτέρα έως και το μεσημέρι της Τετάρτης- η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,3%.

Πιο αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 25,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 25%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, το ΚΚΕ με 5,1%, το Ποτάμι με 4,6% και η Λαϊκή Ενότητα με 4%. Αγώνα για να μπουν στη Βουλή φαίνεται να δίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που συγκεντρώνουν 3%, ενώ την είσοδό της στη Βουλή φαίνεται να εξασφαλίζει η Ένωση Κεντρώων, αφού λαμβάνει ποσοστό 3,2%.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πρώτος σε δημοφιλία είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ποσοστό 44,3% έναντι του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει 41,9%.

Στην ερώτηση, πάντως, ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τη συμφωνία-μνημόνιο, οι πολίτες απάντησαν ο Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό 28,8% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε ποσοστό 27,1%, ενώ η επιλογή «κανένας από τους δύο» υπερτερεί με ποσοστό 30%.

Την ίδια στιγμή, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Alco για το newsit.gr προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,4%. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ θα παλέψουν μέχρι την τελευταία στιγμή για την πρωτιά. Παρατηρώντας τη δημοσκόπηση θα διαπιστώσει κανείς ότι και τα δύο κόμματα εξουσίας ανέβασαν τα ποσοστά τους, αλλά η ΝΔ πιο πολύ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, η πτώση των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, τον οποίο θυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έβλεπε ως μόνο κυβερνητικό εταίρο, είναι ραγδαία.

Η έκπληξη των εκλογών του Σεπτεμβρίου φαίνεται να είναι ο Βασίλης Λεβέντης και η Ένωση Κεντρώων, με το ποσοστό του να του δίνει εισιτήριο εισόδου στη Βουλή, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στάσιμο και η ΔΗΜΑΡ δεν είναι πουθενά στον εκλογικό χάρτη.
Σταθερά αλλά χαμηλά είναι τα ποσοστά της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ ανοδικά κινείται το ΚΚΕ.

Κλειδί σύμφωνα με τη δημοσκόπηση είναι οι αναποφάσιστοι του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι η δημοφιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι ανοδική, ενώ τόσο στο θέμα της διαχείρισης του χρέους, όσο και στο θέμα της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων υπάρχει ισοπαλία. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ακόμη ανοιχτό. Το ευμετάβλητο εκλογικό σώμα μπορεί να ανατρέψει κάθε πρόβλεψη ακόμη και το τελευταίο τριήμερο.

Πρόθεση ψήφου

- ΣΥΡΙΖΑ 23%

- ΝΔ 22,6%

- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,1%

- ΚΚΕ 5,5%

- ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 4,4%

- ΠΑΣΟΚ 4,2%

- ΛΑΕ 3,9%

- ΕΚ (ΛΕΒΕΝΤΗΣ) 3,6%

- ΑΝΕΛ 2%

ΑΛΛΟ 3,5% ΛΕΥΚΟ 2,2%
ΑΠΟΧΗ 5%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 14%

The post Δημοσκοπικό θρίλερ: Η ΝΔ πέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα