Δημοσκόπηση Alco: Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Κατά 0,7% προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ALCO, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ACTION 24.

Σταθερά τρίτη, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, παραμένει η Χρυσή Αυγή, κινητήριος μοχλός των ψηφοφόρων της οποίας είναι η... οργή.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,2 και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,5%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,8%, το ΠΑΣΟΚ με 6,1%, οι ΑΝΕΛ με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,9% και η ΔΗΜΑΡ με 3,7%.

Επί των εγκύρων ψηφοδελτίων η κατάταξη εκλογικής επιρροής των κομμάτων διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ 24,4%, ΣΥΡΙΖΑ 23,6%, ΠΑΣΟΚ 7%, Αν.Ελ 5,9%, Χρυσή Αυγή 7,8%, ΔΗΜΑΡ 4,3% και ΚΚΕ 5,6%.

Παράλληλα όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση:

-Οι ψηφοφόροι της ΝΔ την επιλέγουν κατά 33% με βάση την ιδεολογία, κατά 45% με βάση τις θέσεις της και κατά 14% υποκινούμενοι από το συναίσθημα της οργής,

-Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τον επιλέγουν κατά 24% με βάση την ιδεολογία, κατά 46% με βάση τις θέσεις και κατά 22% υποκινούμενοι από την οργή, ενώ

-Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής κάνουν την επιλογή τους κατά 24% με βάση την ιδεολογία, κατά 25% για τις θέσεις του κόμματος και κατά 50% (ένας στους δύο) υποκινούμενοι από το συναίσθημα της οργής

Η δημοσκόπηση καταγράφει παράλληλα το αίσθημα απαισιοδοξίας που επικρατεί στους κόλπους της ελληνικής κοινωνιάς με το 76,5% των ερωτηθέντων δηλώνει απογοητευμένο . Εντονότερο είναι το συναίσθημα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (85%), των Αν.Ελ (84%), της Χρυσής Αυγής (83%) και του ΚΚΕ (84%).

Αντίθετα μόνο το 23,5% δηλώνει ότι προσδοκά βελτίωση των συνθηκών με την προσδοκία να είναι εντονότερη μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ (40%), του ΠΑΣΟΚ (35%) και της ΔΗΜΑΡ (27%).

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα