Δίωξη κατά του Μουσάραφ για συνωμοσία και τη δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο

Κατηγορίες για τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν απαγγέλθηκαν επίσημα στον πρώην πρόεδρο της χώρας, Περβέζ Μουσάραφ. Ο ο εισαγγελέας Μοχάμαντ Αζχάρ επιμένει πως ο φερόμενος ως ένοχος πρέπει οπωσδήποτε να δικασθεί, με τις κατηγορίες της δολοφονίας, της συνωμοσίας για δολοφονία και της διευκόλυνσης της δολοφονίας.

Ωστόσο, ο Μουσάραφ, ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση του δικαστηρίου στην οποία του πρόσαψαν τις παραπάνω κατηγορίες, αρνήθηκε την ανάμιξή του στη δολοφονία της Μπούτο.

Φανατικούς εχθρούς έχει αποκτήσει ο Περβέζ Μουσάραφ,

δεχόμενος διαρκώς απειλές κατά της ζωής του. Λόγω των απειλών, μάλιστα, θεωρήθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνη η παρουσία του στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συνεδρίαση που έλαβε χώρα στις 6 Αυγούστου και να πραγματοποιηθεί άλλη μέρα, κάτω από συνθήκες απόλυτης ασφάλειας. Θεωρήθηκε πως τα μέτρα ασφαλείας που πάρθηκαν εκείνη τη μέρα –με εκατοντάδες αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο δικαστήριο και στις στέγες των σπιτιών κατά την άφιξη του αυτοκινήτου που μετέφερε τον Μουσάραφ- δεν ήταν επαρκή. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα έκρυθμη.

Η Μπούτο ήταν πρωθυπουργός του Πακιστάν δύο φορές. Καταγόταν από οικογένεια πολιτικών και δολοφονήθηκε το 2007, από καμικάζι σε προεκλογική συγκέντρωσή της στο Ραβαλπίντι. Αμέσως η κυβέρνηση του Πακιστάν έσπευσε να υποδείξει ως αυτουργούς της δολοφονίας τους Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα, θέση που δε συμμερίζονται ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Αλ Κάιντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα