Δώσε nude στον λαό!

Το τελευταίο καιρό οι διαμαρτυρίες είναι καθημερινό φαινόμενο. Αλλά μας αρέσουν ακόμα περισσότερο αυτές που έχουν και λίγο γυμνό μέσα. Λάθος κάνουμε;

Από τον Χαράλαμπο Μιχαλόπουλο

Ως δείγμα διαμαρτυρίας, για καλή τύχη, για καλλιτεχνικούς λόγους ή, απλά, για τη χαρά του γυμνισμού, αυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για να κυκλοφορήσετε γυμνοί στους δρόμους χωρίς να σας συλλάβει η αστυνομία.

The Running of the Nudes (Ισπανία)
Κάθε χρόνο στις 4 Ιουλίου, 2 μέρες δηλαδή πριν το γνωστό Running

of the Bulls, μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) μαζεύονται στην πόλη για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στις ταυρομαχίες. Κατά βάση, φορώντας μόνο πλαστικά κέρατα στο κεφάλι και πασαλειμμένοι με κόκκινη μπογιά, οι διαμαρτυρόμενοι ξεκινούν την πορεία τους από το Santo Domingo και καταλήγουν στην Plaza de Toros, καλύπτοντας δηλαδή ακριβώς την ίδια διαδρομή που θα κάνουν και οι ταύροι 2 μέρες αργότερα.
Η ιδιότυπη αυτή διαμαρτυρία ξεκίνησε το 2002 από 25 φιλόζωους σαν μία λιγότερο βίαια και πολύ πιο σέξι εναλλακτική στο αιματηρό έθιμο του Running of the Bulls. Οι ντόπιοι κάτοικοι, που στην αρχή αντέδρασαν στους γυμνούς αντιρρησίες, έχουν πλέον αποδεχτεί το έθιμο που κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους ανθρώπους απ’ όλον τον κόσμο και προσφέρει μία οικονομική ενίσχυση στην πόλη.

Oblation Run (Φιλιππίνες)
Αποκαλείται και «Τελετουργικός Χορός των Γενναίων» και γίνεται κάθε χρόνο στις 16 Δεκεμβρίου από τα μέλη όλων των παραρτημάτων της αδελφότητας ΑΠΩ από όλα τα πανεπιστήμια των Φιλιππίνων. Το concept δε θα μπορούσε να είναι απλούστερο: οι νεαροί άντρες της ΑΠΩ (στις τελευταίες διοργανώσεις έχουν κάνει την εμφάνιση τους και μερικές αγνώστου ταυτότητας γυναίκες) τρέχουν γυμνοί στους χώρους του πανεπιστημίου τους, φορώντας μάσκες στα πρόσωπα τους και προσφέροντας τριαντάφυλλα σε παρευρισκόμενες κοπέλες.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της αδελφότητας, το έθιμο ξεκίνησε το 1977 όταν ένα μέλος της έτρεξε γυμνός κατά μήκος ολόκληρου του πανεπιστημίου για να προμοτάρει το θεατρικό έργο «Hubad na Bayani» (Ένας Γυμνός Ήρωας). Το εγχείρημά του γνώρισε τέτοια επιτυχία μεταξύ των συμφοιτητών του που η ΑΠΩ αποφάσισε να το επαναλαμβάνει κάθε χρόνο στις 16 Δεκεμβρίου, την ημέρα ίδρυσης της αδελφότητας. Παρόλο που πολλά κυβερνητικά στελέχη και μέρος του λαού έχουν δημοσίως καταδικάσει το έθιμο λέγοντας πως δεν είναι τίποτα άλλο από «αναίσχυντη επίδειξη αντρικών γεννητικών οργάνων» και «αδικαιολόγητη περιφρόνηση των κανόνων μίας αξιοπρεπούς κοινωνίας», το Oblation Run αναβιώνει κάθε χρόνο με όλο και περισσότερους συμμετέχοντες. Πλέον κάθε χρονιά οι νεαροί γυμνιστές, γνωρίζοντας την κάλυψη που θα έχει το γεγονός από τα φιλιππινέζικα ΜΜΕ, χρησιμοποιούν την ευκαιρία για να προβάλουν όλα τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που τους απασχολούν.

Hadaka Matsuri (Ιαπωνία)
Hadaka Matsuri σημαίνει «γυμνό φεστιβάλ» και διεξάγεται για πάνω από 500 χρόνια σε πολλές πόλεις της Ιαπωνίας. Το πιο δ

Keywords
Τυχαία Θέματα