Έχασε από τα λάθη της: Κολομβία – Ελλάδα 3–0

H Eθνική Ελλάδος δεν ήταν καλή είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα και έδωσε τη δυνατότητα στους Κολομβιανούς να πετύχουν τρία ακούραστα γκολ...

Έτσι παρατάχθηκαν:

Ο Χοσέ Πέκερμαν επέλεξε, εν τέλει, το 4-2-3-1. Ο Οσπίνα κάτω από τα δοκάρια ο Ζούκιγκα δεξιά και ο Αρμέρο αριστερά και στο κέντρο της άμυνας ο Γιέπες με τον Ζαπάτα. Στα χαφ ο Σάντσες, με τον Αγκιλάρ. Μπροστά τους οι Κουαδράδο, Ροντρίγκες και Ιμπάρμπο. Στην κορυφή ο Γκουτιέρεζ.

Ο Φερνάντο Σάντος

πήγε στην πεπατημένη των επιλογών του 4-3-3. Ο Καρνέζης κάτω από τα γαλανόλευκα γκολ πόστ. Δεξιά ο Τοροσίδης, αριστερά ο Χολέμπας και στην άμυνα ο Μανωλάς και ο Παπασταθόπουλος. Μανιάτης και Κατσουράνης σε ρόλο ανασταλτικών μέσων, πιο μπροστά τους ο Κονέ. Στην επίθεση ο Σαλπιγγίδης δεξιά, ο Σαμαράς αριστερά και στην κορυφή ο Γκέκας.

Πίεση της Κολομβίας στην πρώτη πάσα

Η Κολομβία ένιωθε ότι έπαιζε στο σπίτι της καθώς η κερκίδα είχε την υπεροχή. Οι ποδοσφαιριστές του Πέκερμαν έπαιζαν για να καλύψουν και το κενό του Ράνταμελ Φαλκάο. Η πρώτη ζώνη επίθεσης των Κολομβιανών πίεζαν ψηλά στην πρώτη πάσα. Αυτό οδηγούσε την Εθνική Ελλάδος σε λάθος, με αποτέλεσμα οι, τυπικά, γηπεδούχοι, να ανοίγουν το σκορ με το σουτ του Αρμέρο και την συνδρομή του Μανωλά, που αντί να «καθαρίσει» την φάση τη ώθησε στην δεξιά γωνία του Καρνέζη.

Δεν είχε ταχύτητα και κίνηση χωρίς την μπάλα

Η Ελλάδα είναι δεδομένο δεν είναι γρήγορη ομάδα και στα πρώτα 45 λεπτά δεν έβαλε δύσκολα στην Κολομβία. Της επέτρεψε να πάρει από το πρώτο πεντάλεπτο το προβάδισμα στο σκορ. Η Εθνική όμως δεν είχε κινήσεις χωρίς την μπάλα, αυτό που θέλει ο Σάντος από τους χαφ και με δύο προσπάθειες του Παναγιώτη Κονέ, προσπάθησε να ισοφαρίσει, χωρίς αποτέλεσμα, με την μεγαλύτερη φάση το σουτ στο 44ο λεπτό, όπου υποχρέωσε τον Οσπίνα να εκτιναχθεί στην δεξιά του γωνία και να αποκρούσει σε κόρνερ.

Δεύτερο λάθος, 2-0...

Η Ελλάδα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο και το σημαντικότερο αυτών, η άμυνα. Στο 57' Ο Ροντρίγκεζ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μανωλάς απουσίασε από το κέντρο της άμυνας και ο Γκουτιέρεζ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και «κλείδωσε» τους τρεις βαθμούς για την Κολομβία.

Η επιλογή Γκέκα δεν βγήκε

Ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε τον Φάνη Γκέκα στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Κώστα Μήτρογλου. Ο Γκέκας, στο πρώτο ημίχρονο, ακούμπησε μια φορά την μπάλα και την κρίσιμη στιγμή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ο Κώστας Μήτρογλου μπήκε στο ματς, αλλά ήταν εκτός περιοχής για να υποδέχεται την μπάλα και δεν αποτέλεσε απειλή για την άμυνα της Κολομβίας. Συν τοις άλλοις ο Πορτογάλος δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα της άμυνας και αυτό έφερε και τρίτο «φθηνό» γκολ, με τον Ροντρίγκεζ.

O MVP: Κανείς Κολομβιανός. Ναι μεν είναι καλή ομάδα, αλλά δεν υπήρχε και η άμυνα. Για τον λόγο αυτό ο καλύτερος στο ματς ήταν ο Παναγιώτης Κονέ.

Ο κακός: Κώστας Μανωλάς, Χοσέ Χολέμπας, Φάνης Γκέκας. Οι τρεις διεθνείς δεν ήταν στον αγωνιστικό χώρο του Μπέλο Οριζόντε. Ο Μανωλάς έχει ευθύνη για τα δυο γκολ, όπως και για το τρίτο έχει η συνολική αμυντική λειτουργία, ενώ ο Γκέκας δεν μπόρεσε να φανεί και στην στιγμή που έπρεπε σημάδεψε το δοκάρι.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα