Έχει 6 γράμματα, αρχίζει απο Σ και τον τρέμει η Μέρκελ [εικόνες]

Η «σιδηρά Κυρία» της Ευρώπης Άνγκελα Μέρκελ παρόλο που όλοι ξέρουνε το όνομά της και το ποια είναι, παραμένει ένα «αίνιγμα» σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian η οποία επιχειρεί ενόψει των γερμανικών εκλογών να αποκαλύψει άγνωστες πλευρές της Καγκελαρίου.

Ανγκελα Καζμιερτσακ

Παραλίγο να γεννηθεί με αυτό το όνομα. Είναι κατά 25% Πολωνή μιας και ο παππούς της, Λούντβιγκ Κάζμιερτακ γεννήθηκε το 1886 στο Πόζναν που τότε ήταν μέρος της Γερμανίας. Μόλις

η πόλη πέρασε σε πολωνικά χέρια, εκείνος έφυγε για το Βερολίνο και παντρεύτηκε μία ντόπια με την οποία απέκτησε έναν γιό, τον πατέρα της Μέρκελ.

Την δεκαετία του ’30, η οικογένεια ακολούθησε το ρεύμα της εποχής και «γερμανοποιήθηκε» κόβοντας ότι δεσμό είχε με την Πολωνία. Άλλαξαν το όνομα τους σε Κάσνερ και πατέρας και γιός από Καθολικοί έγιναν Προτεστάντες, κάτι το οποίο η Καγκελάριος δεν γνώριζε μέχρι πρόσφατα.

Αποκάλυψη για μία γυναίκα που μεγάλωσε σε ένα πρεσβυτέριο και ο προτεσταντισμός είναι το κλειδί για την κατανόηση της προσωπικότητάς της.

Έχει αντιβρετανικά αισθήματα

Παρόλο που ο Ντέιβιντ Κάμερον βλέπει στο πρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ έναν στενό σύμμαχο, τα αισθήματα δεν είναι αμοιβαία. Της αρέσει η πολιτική του, το παγκόσμιο όραμά του, η θέση του σχετικά με την ανταγωνιστικότητα και η ασιατική πρόκληση. Θαυμάζει τος ικανότητες του και αγαπά το βρετανικό πολιτικό σύστημα. Είναι όμως πρόθυμη να αλλάξει τις συνθήκες αν υπάρχει ανάγκη για αλλαγή.

Έτσι η Μέρκελ είναι οπαδός του νέου συστήματος διακυβέρνησης – συμφώνου ανάμεσα στα κράτη μέλη αντί μιας ενοποίησης που θα ευνοήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Κάμερον πήρε μία γεύση όταν του ζητήθηκε να ενταχθεί στο δημοσιονομικό σύμφωνο στο απόγειο της κρίσης του ευρώ. Πήρε την απόφαση να πει όχι και η Βρετανία βρέθηκε εκτός. Η Μέρκελ δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου.

Έχει μανία με τον πολιτισμό των Ίνκας

Συχνά αναφέρει τον συγκεκριμένο πολιτισμό βρίσκοντας ομοιότητες ανάμεσα στους Ίνκας και την Ευρωπαϊκή Ένωση και θεωρεί πως η τελευταία θα μπορούσε να εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει ίχνος πίσω της.

Τις περισσότερες φορές αναφέρει τα παραδείγματα για να σοκάρει. Η αλήθεια όμως είναι πως ανησυχεί γιατί έχει ήδη δει μια φορά στη ζωή της ένα κράτος να καταρρέει.

Σπεσιαλιτέ το κέικ δαμάσκηνο

Τα πρώτα χρόνια της δημόσιας ζωή της, συνήθιζε να δείχνει το ταλέντο της στη μαγειρική και την ζαχαροπλαστική. Έχουν ειπωθεί πολλά κολακευτικά σχόλια για την πατατόσουπα που φτιάχνει, το ρολό κρέατος και πάνω απ’ όλα για το κέικ δαμάσκηνο.

Έμπαινε στην κουζίνα όλο και λιγότερο και μόλις έγινε Καγκελάριος σταμάτησε παντελώς και έπαψαν οι αναφορές στο περίφημο κέικ. Πλέον, εμφανίζονται σπάνια φωτογραφίες της να ψωνίζει στο παντοπωλείο της γειτονιάς της. Αν και η λίστα για τα ψώνια έχει γίνει αντικείμενο δημοσιογραφικής έρευνας, ο χασάπης και ο ψαράς της παραμένουν σιωπηλοί.

Φοβάται τα σκυλιά

Φοβάται τα σκυλιά από τότε που την δάγκωσε κάποιο τη δεκαετία του ’90. Όταν η Μέρκελ επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, της χάρισε ένα λούτρινο κουκλάκι σκύλο. Δεν σταμάτησε εκεί! Στην επόμενη συνάντηση τους, στη θερινή κατοικία του Ρώσου Προέδρου στη Μαύρη θάλασσα, ο Πούτιν άφησε ελεύθερο τον σκύλο του, ένα τεράστιο μαύρο λαμπραντόρ, τον Κόνι. Η Μέρκελ πάγωσε στη θέση της και οι φωτογραφίες έχουν απαθανατίσει τον Ρώσο πρόεδρο με ένα σαρδόνιο χαμόγελο στα χείλη.

Έγραψε το μέλλον της Ευρώπης σε ένα φύλλο χαρτί

Είναι από τους πολιτικούς που δεν αποκαλύπτουν το πλάνο τους πριν τεθεί σε εφαρμογή γιατί θεωρεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί να ευνοήσει τους αντιπάλους της.

Το καλοκαίρι του 2011 έγραψε ολόκληρο το πλάνο που έχει για την Ευρώπη σε ένα φύλλο χαρτί με έναν από τους συμβούλους της.

1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Keywords
Τυχαία Θέματα