Εύκολα και… καλοκαιρινά – Μπριζόλες rib-eye στα κάρβουνα!

07:03 8/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Στα ύψη έχει ανέβει η θερμοκρασία και φαίνεται πως είναι η καταλληλότερη στιγμή για μια βραδιά μπάρμπεκιου με τους φίλους σας! Οι χοιρινές μπριζόλες δεν θα πρέπει να λείπουν από το τραπέζι σας, ενώ η Hellmann’s έχει τη λύση για τη σάλτσα που θα “ντύσει” το γεύμα σας. Χρησιμοποιήστε την ketchup Hellmann’s Classic στη μαρινάδα που θα ετοιμάσετε, καθώς μπορεί να συνοδέψει τα ψητά σας,

δίνοντας μια γεύση από Αμερική στο πιάτο σας, χωρίς κόπο!

Τι θα χρειαστείτε (για 4 άτομα):

Υλικά για τη μαρινάδα

* 1/2 φλιτζ. ουίσκι bourbon

1/4 φλιτζ. ketchup Hellmann’s Classic

* 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

* 2 κουτ. σούπας sauce σόγιας

* 1 κουτ. σούπας ξύδι από λευκό κρασί

* 2 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο

* 1/2 κουτ. γλυκού Tabasco sauce

* 1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Υλικά για το άλειμμα

* 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

* 1 κουτ. γλυκού πάπρικα

* 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

* 1/4 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο

* μαύρο πιπέρι

* 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος

* μαϊντανός

* 2 μπριζόλες rib-eye με κόκαλο (περίπου 500-600 γρ. η καθεμία)

Εκτέλεση

*Χρόνος Προετοιμασίας: 15’

*Χρόνος Ψησίματος: 1½-2 ώρες

*Χρόνος Μαριναρίσματος: 1½-2 ώρες

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε τα συστατικά της μαρινάδας. Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα που κλείνει αεροστεγώς και προσθέστε τη μαρινάδα. Αφαιρέστε τον αέρα από τη σακούλα, σφραγίστε τη και ανακινήστε τη για να καλύψει το άλειμμα το κρέας. Βάλτε τη σακούλα σε ένα μπολ και στη συνέχεια στο ψυγείο για 1½ έως 2 ώρες, μετακινώντας τη κατά διαστήματα.

Αφήστε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου για 25 έως 30 λεπτά πριν το ψήσιμο. Αφαιρέστε τις από τη σακούλα και πετάξτε τη μαρινάδα. Στεγνώστε τις μπριζόλες με χαρτοπετσέτες. Αλείψτε με πινέλο ή ψεκάστε και τις δύο πλευρές με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Πιέστε τα καρυκεύματα και στις δύο πλευρές του κρέατος. Ψήστε σε άμεση υψηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί στον επιθυμητό για εσάς βαθμό -από 8 έως 10 λεπτά για μέτριο ψήσιμο- γυρίζοντας μία φορά (αν υπάρξουν αναφλέξεις, μετακινήστε τις μπριζόλες προσωρινά σε έμμεση υψηλή φωτιά). Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε τις να ξεκουραστούν για 3 έως 5 λεπτά. Διαχωρίστε το κρέας από το κόκαλο και κόψτε τις μπριζόλες παράλληλα με τις ίνες σε φέτες, αφαιρώντας όλα τα μεγάλα κομμάτια του λίπους. Τακτοποιήστε τις φέτες σε μια πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα. Περιχύστε τους χυμούς που συλλέχθηκαν κατά την κοπή του κρέατος πάνω στις φέτες. Γαρνίρετε με μαϊντανό.

Σερβίρονται ζεστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα