Εγκαταλείπει την Ελλάδα για την Γερμανία η πρώτη των πρώτων στις Πανελλήνιες

Έχοντας συγκεντρώσει 19.728 μόρια, η 18χρονη Αλεξία Παπαϊωάννου αναδείχτηκε η «πρώτη των πρώτων» στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις και έχει ήδη πάρει την απόφασή της να μεταναστεύσει για σπουδές στη Γερμανία.

Η 18χρονη Αλεξία Παπαϊωάννου έχει ήδη κερδίσει υποτροφία από τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών και θα μετακομίσει στη Γερμανία -ή στη Χαϊδελβέργη ή στο Μόναχο- για σπουδές, χωρίς ακόμη να έχει αποφασίσει

το ακριβές γνωστικό πεδίο που θα ακολουθήσει.

Η 18χρονη Αλεξία, μιλώντας στην Καθημερινή, αποδίδει την απόφασή της αυτή ως «μία αλλαγή, ένα τόλμημα τώρα που είμαι νέα». Ο χαμηλότερος βαθμός της μεταξύ των έξι μαθημάτων είναι το 19,3 στη Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση, ενώ ο γενικός βαθμός πρόσβασής της έκλεισε στο 19,75.

Βέβαια, «δεν θα βάλω ποτέ καμία χώρα πάνω από την Ελλάδα. Πάντα θα την κουβαλάω». Όσο για την επιλογή της Γερμανίας, η Αλεξία έχει ιδιαίτερη σύνδεση με τη χώρα, καθώς φοίτησε σε ιδιωτικό σχολείο που δίνει βάρος στην εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας και του πολιτισμού.

«Είμαι υπερβολικά τελειομανής και έχω την αίσθηση του καθήκοντος» επισημαίνει. «Στην αρχή, στα πρώτα σχολικά χρόνια, διαβάζεις για να διαβάζεις. Σταδιακά νομίζω ότι μπορεί ένας μαθητής να εμβαθύνει στη σχολική γνώση, φτάνει να έχει ουσιαστικές βάσεις. Αυτές, άλλωστε, χρειάζονται για την επιτυχία στις εξετάσεις. Η παπαγαλία μπορεί να σε βοηθήσει ακόμη και να εισαχθείς σε κάποιο ΑΕΙ, όμως αποτελεί μια επιφανειακή, συγκυριακή γνώση», υπογραμμίζει.

Ιδιαίτερα αισιόδοξη πάντως εμφανίστηκε για την πορεία της Ελλάδας, καθώς όπως εκτιμά η ίδια σύντομα τα δύσκολα θα περάσουν και η κατάσταση στη χώρα θα βελτιωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα