Εγκλωβισμένος ο Σνόουντεν – «Ο Ομπάμα καταπατά το δικαίωμά μου για άσυλο»

10:54 2/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Ο πρώην συμβασιούχος της αμερικανικής υπηρεσίας ασφαλείας (NSA), Eντουαρντ Σνόουντεν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση του προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, του καταπατά το δικαίωμα για άσυλο, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο οργανισμός WikiLeaks.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο οργανισμός WikiLeaks «Μετά την υπόσχεσή του να μην πράξει κάτι τέτοιο, ο Πρόεδρος διέταξε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να πιέσει τους ηγέτες εθνών, από τα

οποία έχω ζητήσει άσυλο, να μου το αρνηθούν», τονίζει ο Σνόουντεν αναφερόμενος στον αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα και τον Αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Ο νεαρός τεχνικός, υπέβαλε αίτημα ασύλου, από το αεροδρόμιο της Μόσχας - όπου παραμένει «μετέωρος» εδώ και μια βδομάδα στη ζώνη τράνζιτ - σε πλήθος ευρωπαϊκών χωρών -ανάμεσά τους η Γερμανία, η Γαλλία, η Φινλανδία, η Αυστρία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Ιταλία και η Ισπανία. Επίσης, έχει ζητήσει άσυλο από αρκετές χώρες της νότιας Αμερικής. Ο Σνόουντεν περιγράφει στις αιτήσεις του τον κίνδυνο δίωξης που αντιμετωπίζει στις ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωσή του ο Σνόουντεν κατηγορεί, ακόμη, την κυβέρνηση Ομπάμα ότι «χρησιμοποίησε την υπηκοότητα ως όπλο» ενάντια στις προσπάθειές του να αναζητήσει άσυλο.

Προσθέτει επίσης ότι «δεν σκοπεύει να κάνει πίσω στις πεποιθήσεις του» παρόλο που η στάση του Ομπάμα τον έχει καταστήσει «πρόσωπο χωρίς πατρίδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα