Έγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός – Πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία

18:48 8/4/2013 - Πηγή: KoolNews

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την εκπληκτική ανατροπή στην σειρά των τελικών (υπενθυμίζουμε ότι έχανε με 2-0 από την κανονική περίοδο) και με την τρίτη συνεχόμενη νίκη (δεύτερη εκτός έδρας) επί της ΑΕΚ με 3-1 σετ, πανηγύρισε το κατάμεστο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας το πρώτο του πρωτάθλημα στην ιστορία της Α1 Γυναικών.

Ο τρίτος αγώνας της σειράς ήταν όντως «o τελικός των τελικών», με τις

δύο ομάδες να καταθέτουν την ψυχή τους στο παρκέ, αλλά τις ερυθρόλευκες πιο ψύχραιμες στα καθοριστικά σημεία του αγώνα να πανηγυρίζουν τη νίκη και τον τίτλο.

Αν και σε όλα τα σετ έγινε μεγάλη μάχη, εκ του αποτελέσματος, κλειδί για την τελική έκβαση του αγώνα ήταν το τρίτο σετ, ενώ το σκορ ήταν 1-1.
Εκεί ο Ολυμπιακός αν και προηγήθηκε από νωρίς με 8-11 και κυρίως με 10-15, δεν μπόρεσε να κρατήσει αυτή τη διαφορά. Η ΑΕΚ μείωσε σε 15-18 και στο 18-20 έτρεξε σερί 4-0, προηγούμενη με 22-20 χάρις στο καλό της μπλοκ με τον Σωτήρχο να ρίχνει στο ματς τις Τέζα, Λούκοβιτς.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 22-22 με μπλοκ της Γιακουμή και 23-23 (εκεί ο Σωτήρχος επανέφερε τις Χριστοδούλου, Κοσμά), αλλά η Τζανακάκη έφερε την ΑΕΚ σε σετ μπολ (24-23). Μετά το τάιμ του Οικονόμου η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να τελειώσει το σετ, όμως η Τένεβα με μπλοκ στην Παπαγεωργίου ισοφάρισε 24-24 για να ακολουθήσουν δύο πόντοι (επίθεση και μπλοκ) από την εκπληκτική Γιακουμή για το 24-26 και το καθοριστικό προβάδισμα του Ολυμπιακού.
Στο δ’ σετ το αμφίρροπο 11-12 έγινε 11-17 με (ποια άλλη) τη Γιακουμή να παίρνει τρεις άσους.

Η ΑΕΚ έκανε την απέλπιδα προσπάθεια για να ισοφαρίσει μειώνοντας σε 20-22, ωστόσο ο Ολυμπιακός αντέδρασε η Γιακουμή έκανε το 20-23 για να ακολουθήσει διπλή μπαλιά της Παπαφωτίου και άσος της Χριστοδούλου με τον οποίο μπήκε η σφραγίδα στον ερυθρόλευκο θρίαμβο.

Όσον αφορά κάποιους αμετανόητους που προσπάθησαν στο τέλος του αγώνα να χαλάσουν την ατμόσφαιρα, την απάντηση τους την πήραν από τις αθλήτριες της ΑΕΚ οι οποίες μαζί με το προπονητικό τιμ της Ένωσης βρέθηκαν δίπλα από την αποστολή του Ολυμπιακού κι αποχώρησαν μαζί αγκαλιασμένες για τα αποδυτήρια, αναγκάζοντας τελικά και την κερκίδα να χειροκροτήσει.

*Η απομονή στην πρωταθλήτρια ομάδα του Ολυμπιακού θα γίνει τις επόμενες ημέρες μετά από συνεννόηση της ΕΟΠΕ με την διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Τα σετ: 21-25, 25-20, 24-26, 20-25

Keywords
Τυχαία Θέματα