Είμαι ο Γιάννης και είμαι αλκοολικός- Ο Μπουτάρης απήγγειλε Καβάφη και ξεσήκωσε το κοινό [βίντεο]

Την προσωπική του εμπειρία από τον αλκοολισμό μοιράστηκε δημόσια ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης στη μουσική παράσταση που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από το κέντρο υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων από αλκοόλ, ναρκωτικά, τζόγο και διαδίκτυο, «ΟΑΣΙΣ».

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή και είχε τον τίτλο «Κ. Π. Καβάφης:

Απ' έξω και τραγουδιστά». Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο κ. Μπουτάρης - ο οποίος είναι συνιδρυτής της ΟΑΣΙΣ- απήγγειλε στίχους του μεγάλου ποιητή ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσωπική του ιστορία με τον αλκοολισμό. Οι πρώτες του λέξεις ήταν «Είμαι ο Γιάννης και είμαι αλκοολικός» προκαλώντας το χειροκρότημα του κοινού και ανέφερε ότι τον Φεβρουάριο συμπληρώνει 22 χρόνια «καθαρός».

Η ομάδα «ΚΑΒΑΦΗΣ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου ταξίδεψε τους θεατές με τραγούδια Ελλήνων συνθετών σε ποίηση Καβάφη και ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή σε συνθέσεις Μάνου Χατζιδάκι, Δήμου Μούτση, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Θάνου Μικρούτσικου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Σωκράτη Μάλαμα, Χρήστου Νικολόπουλου και Μπάμπη Κουλούρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα