Είμαστε αντιγραφή των γονιών μας; Οι δέκα συνήθειες που κληρονομήσαμε… χωρίς να το καταλάβουμε

Τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία απορροφούν τα πάντα σαν σφουγγάρι. Προσπαθώντας να ανακαλύψουν τον κόσμο, αγγίζουν τα πάντα, κάνουν ζημιές, ρωτούν μανιωδώς. Όλοι ήμασταν κάποτε παιδιά– είτε το θυμόμαστε είτε όχι -και καθοριστικό ρόλο σε αυτό που είμαστε σήμερα έπαιξαν οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν, είτε ήταν οι βιολογικοί μας γονείς, είτε ήταν θετοί, είτε ήταν οι παππούδες μας.

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα παιδιά επηρεάζονται από τους γονείς. Τα ερεθίσματα που πήραν από το πρώτο περιβάλλον στο οποίο έζησαν είναι καθοριστικά για την υπόλοιπη ζωή τους, εξ ου και οι

τόνοι μελάνης που έχουν χυθεί για την συμπεριφορά των γονιών στα παιδιά και τον αλληλοσεβασμό που πρέπει να υπάρχει στην οικογένεια.

Τα γονίδια παίζουν ναι μεν σημαντικό ρόλο αλλά μέχρι ενός σημείου. Η προσωπικότητα διαπλάθεται κατά κύριο λόγο από τις παραστάσεις που έχει ένα παιδί στην καθημερινότητα του. Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν κάποιες συνήθειες που τα παιδιά αντιγράφουν από τους γονείς τους.

Και ποιες είναι αυτές; Οι κινήσεις του σώματος, οι αντιδράσεις, τα λόγια είναι κάποια από τα πρώτα πράγματα που θα αντιγράψει ένα παιδί από τους γονείς του. Ιδού οι δέκα συνήθειες που αντιγράφουν τα παιδιά από τους γονείς τους σύμφωνα με το mothersblog.gr:

Ο τρόπος που μιλούν στο τηλέφωνοΟι κινήσεις του σώματος και οι χειρονομίεςΗ συμπεριφορά τους προς τους άλλουςΤο γέλιοΟι αντιδράσειςΗ διατροφήΤο χιούμορΟι βρισιέςΣυνήθειες που αφορούν την εξωτερική εμφάνισηΤο σκάλισμα της μύτης!

The post Είμαστε αντιγραφή των γονιών μας; Οι δέκα συνήθειες που κληρονομήσαμε… χωρίς να το καταλάβουμε appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα